Close

Boekenadvies

Ontdek de beste boeken en laat je inspireren door gepassioneerde schrijvers, die vaak onze Masterclasssprekers zijn. Lees als appetizer de Masterclassblogs of kijk naar de aankondiging van onze Masterclass.

Van o.a. deze boeken hebben wij (recent) genoten:

Alles over goede voeding

Naar aanleiding van onze masterclass op 25 oktober 2021 gegeven door Marieke de Wit delen wij graag haar nieuwste boek… Een pleidooi voor gezonde voeding.

Wij zijn God niet

Naar aanleiding van onze masterclass op 13 september 2021 gegeven door Prof. Dr. Jim van Os delen wij graag zijn nieuwste boek… Een pleidooi voor een nieuwe psychiatrie van samenwerking

Vet belangrijk

Wil je je voorbereiden op onze 50e Masterclass op 7 september 2020 gegeven door Prof. Dr. Liesbeth van Rossum? Lees dan haar boek…

Happyholics

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 47e Masterclass gegeven door Itamar Sharon.

Semco in de polder

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 41e Masterclass gegeven door Allard Droste.

MINDGYM

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 39e Masterclass gegeven door Wouter de Jong…

Hoe leiders denken

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 37e Masterclass gegeven door Arjan Eleveld…

Gezondheid is een vaardigheid

Werken aan werkstress

Gelukt

Gelukkig zijn,dat is alles wat we willen in het leven. Gezien de overvloed aan geluksboeken lijkt het thema een platgetreden pad, een uitgemolken onderwerp. We zouden het allemaal wel moeten weten onderhand. 

Helaas, niets is minder waar. Nog niet eerder in de menselijke geschiedenis zijn zoveel antidepressiva verkocht. Het gebruik ervan neemt nog steeds hand over hand toe en écht geluk lijkt verder weg dan ooit.

Magisch brein

Waar komen liefde, genegenheid, plezier en geluk vandaan? Het brein of het hart? Neurochirurg James Doty onderzoekt het aan de hand van de levenslessen die hij op jonge leeftijd leerde. In Magisch brein, magisch hart combineert hij zijn bijzondere levensverhaal met de wetenschap achter mindfulness en compassie, en vertelt hij hoe we ons leven fundamenteel kunnen veranderen door te luisteren naar ons brein en ons hart open te stellen.

Een leven lang flow

Je kunt als mens veel meer dan je denkt! In Een leven lang flow leer je op praktische wijze je ongekende vermogens te ontdekken en zo de flow en energie in je eigen leven te verhogen. 
Na een bijna-doodervaring ontwikkelde auteur en gepassioneerd bergbeklimmer Evert Heintz het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht®. 

De levenscode

Hoe vind je jouw balans? Welke verantwoordelijkheid heb je? Waar vind je de wijsheid die klopt voor jouw leven? En hoe past een gezonde leefstijl in je drukke bestaan? 

Wees onverbiddelijk jezelf

Naar aanleiding van onze masterclass op 29 november 2021 gegeven door Evelien van Es delen wij graag haar nieuwste boek… Een page turner voor wat betreft zelfontwikkeling.

Iedere dag geluk

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 49e Masterclass gegeven door Erik Smithuis.

Verbindend vermogen

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 48e Masterclass gegeven door Marco Buschmann

Superslapen

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 42e Masterclass gegeven door Floris Wouterson.

Think like a Manager, Don’t Act Like One

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 40e Masterclass gegeven door Harry Starren.

Het nieuwe brein van de dokter

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 38e Masterclass gegeven door Erik-Jan Vlieger…

Het blauwe uur

Voor een eerste indruk lees de blog van onze 36e Masterclass gegeven door Hans Koeleman

Het nieuwe belonen

Verademing

Ademhaling is van existentiël belang voor ons lichaam. De manier waarop je ademhaalt heeft invloed op je energie en hoe je je voelt.

De mooie voedselmachine

Een makkelijk te lezen boek van Guilia Enders, dat ingewikkelde processen in ons lichaam op een voor iedereen begrijpelijke manier uitlegt.

Het nieuwe mentaal

In haar bestseller “Mentaal Kapitaal” toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In “Het Nieuwe Mentaal” gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. 

Ontdek je Passie

In dit boek, Ontdek je Passie, krijg je heldere antwoorden op deze vragen. Met praktische oefeningen, inspirerende voorbeelden en handige tips, heb je een overzichtelijke routeplanner voor jouw leven in handen. Albert Sonnevelt (1960) studeerde psychologie en heeft de afgelopen dertig jaar in zijn praktijk en met Sonnevelt, Opleiders voor Vitaal leven duizenden mensen geïnspireerd tot het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige levensstijl. Daarnaast coacht hij leidinggevenden uit het bedrijfsleven op het gebied van stressmanagement en vitaliteit.

Geluk in de pocket

Geluk in de pocket is geen roze gekleurd verhaal over geluk. Het is een wake-up call om je eigen geluk te ontwikkelen, in het leven zoals dat zich aandient: vol teleurstellingen en afwijzingen, keihard en onvoorspelbaar.