Close

Passie

Kun jij ook een beetje jaloers kijken naar mensen die hun passie leven? Die elk vrij moment vol overgave besteden aan iets waar ze super enthousiast over zijn?

Passie

Wat is passie? Wat betekent passie?

Passie komt van het Latijnse Passio, wat hartstocht betekent. Passie is iets wat je doet, en heeft betrekking op het hart. Het is een activiteit waar je ontzettend veel van houdt. Wanneer je passie ervaart voel je je goed, bijna euforisch en je omgeving ziet het aan je lichaamstaal.

“Niets groots in deze wereld is bereikt zonder passie.”

Bij Mind&Health zien we passie als verlengstuk van je zelfwaarde. Het is belangrijk het niet te verwarren met liefde en/of intimiteit. Ook is er een groot verschil met het hebben van een hobby. Een hobby doe je, een passie ben je. Mensen kennen je van je passie, én niemand hoeft je te zeggen om je passie te gaan doen (zoals je bijvoorbeeld wel gestimuleerd dient te worden om huiswerk te maken of schoon te maken). Bij passie zit er geen prestatiedrang of competitie op en je stelt jezelf geen deadlines.

Hoe herken je passie?

Als je volledig je passie leeft zie je dat aan je lichaamstaal. Je ziet een glimlach op je gezicht, en als je over je passie vertelt word je direct blij. Je straalt energie uit. De kans is groot dat je tijdens het beleven van je passie snel de tijd en soms zelfs je omgeving vergeet. Voor je het weet ben je uren verder. Bij jezelf herken je het doordat je enthousiast wordt en een sterk verlangen hebt om er tijd en energie in te steken en het het liefst iedere dag doet.

Hoe kom je achter jouw passie?

De ervaring leert dat passie vaak een laag scorende energizer is. 80% van onze klanten heeft geen passie. Wanneer je op zoek gaat naar je passie heeft dit direct effect op de andere 9 energizers en dus op alle gebieden in je leven. Passie ontstaat vanuit een innerlijke drijfveer en is iets dat je ontzettend graag doet. Daarnaast doe je het frequent, dagelijks of wekelijks, vol overgave met hart en ziel. Hierop reageer je fysiek en mentaal. Je voelt je goed, je hart klopt sneller, je bent enthousiast en straalt. Je kunt je voorstellen dat al deze positieve gevolgen een groot voordeel opleveren. Als jij je passie beleeft, ben je meer ontspannen, slaap je beter en ben je een inspiratiebron voor jezelf en je omgeving.

Weet jij niet wat je passie is?

Wij stellen je graag een aantal vragen als aanzet om je passie te ontdekken.

  • Vraag aan je ouders (als dat nog kan) wat jij als kind altijd deed. Speelde je binnen of juist buiten? Speelde je alleen of juist in een groep? Was het iets met je handen of met je hoofd?
  • Als je economisch onafhankelijk zou zijn en je had een lege agenda, wat zou je dan dagelijks doen (zonder economisch belang)?
  • Wat doe je ontzettend graag en kost je geen moeite?

Lukt het om deze vragen te beantwoorden?

Zo niet, neem je rust, ga zitten en laat de vragen op je inwerken.

Als jij je passie hebt gevonden, ga hem doen!

Heb je hem nog niet gevonden? Laat je dan inspireren door een gesprek van een half uur met ons. Wij laten je graag stralen en met een glimlach rondlopen.

Wil je meer lezen over passie?

Er bestaat geen toverrecept om geluk en passie te bereiken, een van de basis ingrediënten is ons vermogen om in flow te raken. Lees er meer over in onze blog.

Meer informatie over passie

Onze professionals met een specialisatie op passie

Maria van Tilburg

mariavantilburg

Richard Wibbelink

Richard Wibbelink

Heb je een vraag over passie of wil je graag contact?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

We gebruiken je gegevens enkel en alleen om contact met je op te nemen omtrent je vraag.