Close

Testimonials en ervaringen

Wat zeggen onze klanten over ons?

Spontane reacties van onze klanten:

Mind&Health is een bijzonder professionele organisatie

“Zij weten tot in detail wat er voor nodig is om het begrip: ‘Vitaliteit’ deskundig in de beleving te krijgen van medewerkers en leidinggevenden.”

Albert Sonnevelt – Psycholoog en Directeur Sonnevelt Opleidingen

Een waardevolle, onbetaalbare beleving!

“Puur het beleven van de Mind&Health screeningsdag in een rustgevende ambiance stemt al tot bewust nadenken over o.a. voeding, beweging, ademhaling en stress. Het verband en het noodzakelijk evenwicht tussen voeding-beweging-geest lijkt logisch, maar is in het dagelijks leven een valkuil. Mind&Health geeft de benodigde grondbeginselen én assistentie om een ommekeer in je dagelijkse gewoonten te bewerkstelligen. Een waardevolle, onbetaalbare beleving!” 

Ruud van ’t Hek – algemeen directeur Van ’t Hek 

Een prachtig cadeau voor het leven!

“Vanaf het 1e moment dat ik kennis maakte met Mind&Health was er weer hoop. Hoop dat ik, met de support van het Mind&Health-team, en ondanks dat ik me ongelooflijk onzeker voelde tijdens deze periode, weer bovenop zou komen. De medische check-in hielp om met meer zekerheid te durven erkennen dat ik niet ‘gek’ was maar uit balans. Dat hielp enorm bij de erkenning van het ‘probleem’, ik durfde het voor mezelf en naar anderen toe daarmee te accepteren. Met die acceptatie was er ook meteen de notie dat er werk aan de winkel was. Ik had er zin in, ondanks de moeheid en soms de neerslachtigheid. Mind&Health bleef me er aan herinneren dat duurzame kleine stappen meer impact zouden hebben dan ‘lange halen, snel thuis’. Meteen ook was er optimisme dat door aandacht te hebben voor en kleine stappen te zetten op de 10 energizers ik weer beter zou worden. Beter niet alleen in medische zin maar ook als ‘beter bestand voor een mooie toekomst’.

Het hebben van een caddy helpt enorm bij het laten inslijten van nieuwe patronen. De caddy is iemand die naast je staat en je, zonder te oordelen, helpt bij het maken van de keuzes voor de juiste golfstokken en je herinnert aan de lessen die je hebt geleerd. Daarmee werden de ‘lessons learned’ uit een donker moment onderdeel van positief toekomstig gedrag. Ik maak nu elke maand een overzicht van waar ik sta m.b.t de 10 energizers en beslis voor mezelf welke acties ik deze maand zet wanneer ik vind dat de balans niet ok is. In eerste instantie geboren vanuit noodzaak, zijn de patronen die ik geleerd heb met de support van het Mind&Health-team (en hun aanpak die aandacht geeft aan de vele facetten van Well being), nu duurzaam onderdeel van mijn dagelijks gedrag.

Een prachtig cadeau voor het leven daarmee! Ik ben dankbaar voor de kennismaking met het Mind&Health-team, de voortgang die ik blijvend heb geboekt, de nieuwe patronen die ik me eigen heb gemaakt en niet te vergeten het ‘spa gevoel’ van de prachtige locatie aan het Gooimeer!”.

Johan Cras – Asset Manager

Ik ben heel enthousiast over de personal YOUniverse!

“Sinds kort gebruik ik de personal YOUniverse bij mijn gesprekken met medewerkers. Op basis van het energieplan zijn de gesprekken veel dieper dan mijn bila’s die ik normaal gesproken heb. Ook omdat ik een vrij introverte doelgroep (namelijk IT-developers) heb werkt dit uitstekend als communicatiemiddel.

Sterker nog, wat mij betreft herhalen we dit eind van het jaar. Ik merk door Corona dat bijvoorbeeld iets als “social” voor mensen anders is gedurende deze tijd. Het is heel interessant om te zien of het spinnenweb vergroot is n.a.v. de gesprekken en de hopelijk tegen die tijd afnemende impact van Corona.”

Bas Rapati – Executive Director Digital & Innovation 

We zijn ons bewuster van datgene wat ons energie geeft

“De teamavond met presentatie, het bespreken van onze energizers en een gezonde maaltijd werd afgesloten met een buiten- en binnenspel waarbij we veel plezier hebben beleefd. Na deze avond zijn we ons bewuster van datgene wat ons energie geeft. Ook weten we als groep en als individu wat onze missie is, waar onze uitdaging ligt en kijken we terug op een geweldig teamevent.”

Mirjam Spooren  –  afdelingsmanager bij het Tergooi Ziekenhuis 

Prachtig concept

“Ik waan me nog steeds in jullie prachtige pand, met dito concept met het woeste water en andere elementen der natuur!
Echt mooi ook hoe jullie je droom nu vormgeven! Ik heb er met enthousiasme oververteld vanmorgen bij het ontbijt.”

Paul Flapper – ondernemer

Geen standaard werk, precies wat we voor ogen hadden

Samen met Mind&Health hadden we een boeiend vitaliteitsprogramma samengesteld. De reacties na afloop waren alleen maar positief en dat is best uitzonderlijk kan ik wel zeggen. De deelname was hoog, maar liefst 75%. Peter en zijn team hebben er alles aan gedaan om het programma zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat we er geen omkijken naar hadden, niets was te gek. Grote mate van service.”

Jacqueline Huisman – senior HR adviseur Legal & General

Het was goed met hoofdletters!

“De elementen die je uit het leefplan hebt geselecteerd, de vertaling naar onze groep en setting, de prikkelende beelden, opbouw, afwisseling, bewuste eenvoud, lardering met persoonlijke elementen, je tempo, humor, gewone taalgebruik, non-verbale communicatie, de geslaagde interactie… Ik houd hier een heel goed gevoel aan over. Maar ook de koelste kikkers van onze club waren zichtbaar, en naderhand hoorbaar, onder de indruk. Zelfs mijn organisatiemaatje, notoir kritisch, was zeer positief. 

Karin Kasteleijn – Loopgroep Oegstgeest

‘A way of life!’

“Mijn gezondheid werd bij Mind&Health op nummer éen gezet. Mijn mind kwam daarna vanzelf. Ik ben na de screening die inzicht gaf, aan de slag gegaan met mijzelf. Met hulp van een goede caddy, frequent bewegen en gezond(er) eten. Het maakte veel verschil. Ik voel me nu vaak veel beter dan 10 maanden geleden. Ik blaak van gezondheid, voel me heel vaak fit en energiek en ik kan dus oprecht zeggen dat Mind&Health voor de bedenkers vast een concept is, maar dat het voor mij ‘a way of life’ is geworden.”

Marije Mansveld – Communicatie strateeg Gemeente Hilversum

Er is veel veranderd in mijn leven

“In positieve zin! Nieuwe toekomst met het uitkomen van de lang gekoesterde kinderwens, nieuwe woonomgeving, die veel meer rust en ruimte brengt en een nieuwe job/uitdaging die mij veel energie geeft. Dit vernieuwde energieniveau wil ik graag zo lang mogelijk op een hoog niveau houden. Daar heeft Mind&Health veel inzicht en handvatten voor aangereikt. Bewustwording van het effect van gezonde voeding, genoeg bewegen en voldoende rustmomenten. Dit allemaal om je vitaal en energiek te blijven voelen.” 

Jonno den Engelsman – partner bij Magneds

Professionele, bijzondere en toegewijde aandacht

“Petje af voor de professionele, bijzondere en toegewijde aandacht die jullie me schonken gisteren. Nu kan ik ook zelf beoordelen of jullie waarmaken wat jullie beloofden. Ik kan je zeggen: het klopt! Zelfs was ik de klant en de koning voor een hele dag. Dank ook aan alle professionals. Heb reeds nu al veel gehad aan hun inzet en kunde.”

Matti Austen – alg. directeur theater

Een bijzonder mooie en inspirerende screeningsdag

“Wat ik al vanaf het eerste uur van deze dag heb opgestoken? Ik ga nu ontbijten met de kruiden, noten, zaden etc. die gisteren bij het ontbijt zo mooi opgesteld stonden. Ik laat mijn gebruikelijke saaie bruine broodjes voortaan staan…”

Dick Mecklenfeld – managing director Hot Item 

Heerlijk dat de hele dag om mij draaide

“Een team met specialisten staat klaar die niet alleen hun vak verstaan, maar aandachtig en open ervoor zorgen dat je je verhaal met hen wilt delen. Ieder vulde zo op eigen wijze een stuk van de puzzel dat een helder beeld geeft van mijn mind en health. Deze screeningsdag heeft mij nog bewuster gemaakt van factoren die van invloed zijn op mijn (mentale) gezondheid. Bovendien verstaat Mind&Health de kunst om haar advies praktisch toepasbaar te maken in het dagelijks leven. Zo kan de energie in mij blijven stromen om alle dingen die ik in de wereld wil zetten te realiseren.”

Tom Elffers – Millennial

Mooi om te zien

“Het mooie aan de screeningsdag bij Mind&Health is, dat deze dag mij al meer bewust heeft gemaakt.”

Pieter Hemels – mede-eigenaar van Hemels van der Hart

Wat ben ik blij dat Mind&Health op mijn pad is gekomen

”1,5 jaar na dato: De samenwerking met Mind&Health is een prachtige stap in mijn leven gebleken die ik iedereen gun. Mind&Health heeft in mijn hoofd en mijn werkelijke leven deuren geopend waar ik ze niet zocht, maar die ik wel moest vinden en openen om verder te groeien. Ik merk dat ik nu mijn leven op een geheel andere wijze benader dan dat ik jaren gewend was. Ook ben ik sterk gegroeid qua verstandige keuzes rondom werk en privé met als basis gerichte voeding, sporten en niet roken.”  

Mark Bosch – CEO Rond 

Quite straighforward and simple, yet powerful

“Mind&Health provides a real life changing experience. I got some new insights on what created unbalance in my life and then – through very simple practices – helped me to create new routines. The best of it all, was that the intervention was actually quite straightforward and simple, yet powerful through its insistence on real practice to change some of my habits.”  

Rob Theunissen – partner McKinsey 

Professionele vakspecialisten met oprechte belangstelling

“Nu al veel baat bij de dag gehad! Professionele vakspecialisten gaven mij tijdens de screeningsdag blijk van oprechte belangstelling en hadden twee luisterende oren. De parallel ontvangen adviezen zijn praktisch en sluiten aan op mijn huidige leefstijl. Niets hoogdravends. Juist erg implementeerbaar.”

Marc Pennartz – arts

En ook nu de 100 dagen al langere tijd achter mij liggen, voel ik me nog steeds beter dan ooit

“Toen ik begon aan mijn 100 dagen traject bij Mind&Health, hoopte ik stiekem op een op maat gemaakt programma dat mij in 100 dagen als vanzelf weer fit zou maken. Lekker radicaal van het ene op het andere moment het roer om. Zo had ik het altijd gedaan, maar eerlijk gezegd nooit met blijvend resultaat.

Door de uitgebreide screeningsanalyses leerde ik veel over mijn lijf, m’n veerkracht en ook mijn valkuilen. En dat was meteen de basis voor het programma. Mijn caddy Richard leerde mij juist in kleine stappen mijn levensstijl te veranderen en ingesleten gewoonten geleidelijk aan te doorbreken. Pas dan kan je blijvend resultaat verwachten. En door zijn begeleiding kreeg ik meer inzicht in mijn eigen gedrag en de (gezonde) keuzes die ik had. Na een paar weken begon ik me werkelijk steeds fitter en energieker te voelen, zonder dat ik het gevoel had dat ik mezelf forceerde. En ook nu de 100 dagen al langere tijd achter mij liggen, voel ik me nog steeds beter dan ooit. Ik ben er van overtuigd dat met name de inzichten verkregen door dit programma, me voor altijd zullen helpen letterlijk lekkerder in mijn vel te zitten.”

Robert Guijt – General Manager bij Hotel Arena | PARK

Zij gingen je voor:

rode-kruis
Engie
Cirkelstad
nyenrode
Experis ManpowerGroup
Infram
Top Bakkers
Mulders Bouw en Projectmanagement
LCpackaging
mepal
albron

Aangenaam verrast

“Wanneer heb je nu een moment om eens goed bij je gezondheid stil te staan? Meestal ervaar je het als iets vanzelfsprekends. Een hele dag op allerlei manier naar eigen lichaam en geest kijken en daar dan feedback op krijgen.  Ik dacht dat ik dat altijd al deed, maar aan het slot van mijn dag bij Mind&Health, was ik aangenaam verrast toen ik wat ik over mijn gezondheid dacht en wat ik die dag bij M&H hoorde tegen elkaar hield.”

Dr. Ivan Wolffers – emeritus hoogleraar 

De koelste kikkers waren onder de indruk

“Peter,oprecht…, het was goed met hoofdletters! De elementen die je uit het leefplanhebt geselecteerd, de vertaling naar onze groep en setting, de prikkelendebeelden, opbouw, afwisseling, bewuste eenvoud, lardering met persoonlijkeelementen, je tempo, humor, gewone taalgebruik, non-verbale communicatie, de geslaagdeinteractie…’’ 

Karin Kasteleijn – Loopgroep Oegstgeest

Het zijn alle inspanningen tezamen die succes maken

“In mijn streven weer meer fit en energiek te zijn heeft Peter Kuijper met Mind&Health een mooi aandeel geleverd. Dank Peter en we houden contact!” 

Mattheus Hofland – ondernemend organisatieadviseur 

Rust

”Ik heb geleerd dat ik zelf aan de knoppen zit. Met als resultaat veel meer rust.”

Adriaan Wijt – Directeur Private Banking Amsterdam at ABN AMRO 

Ik heb invloed leren uitoefenen op mijn lichaam

“Ik heb knoppen leren ontdekken in mijn lichaam, waarmee ik invloed kan uitoefenen op mijn mentale en fysieke gesteldheid. De ‘ratrace’ laat ik ook niet meer toe, waardoor ik voor mijn vele vluchten niet meer de laptop opensla echter de pieren op de luchthavens afloop voor extra beweging…” 

Bert van Hasselt – Chief Regional Officer at FLI 

Heb een hele andere kijk op het leven

“Ruim 4 maanden geleden trad ik het leven heel anders tegemoet. Minder opgewekt, minder energiek, minder vitaal. Nu, aan het einde van mijn Mind&Health traject, heb ik een hele andere kijk op het leven. Tevens constateer ik, dat ik zelfs op mijn 61e nog steeds kan leren én mijzelf kan veranderen.” 

Trijntje Behnken – Teammanager van Amaris-Theodotion

Innoverend!

Pierluigi Jorritsma – Owner at Dutch Moving Media 

Verrassend!

”Een verrassende dag, waarbinnen niet enkel bewustwording, maar ook daar waar het van belang is, een sluitende oplossing inzichtelijk wordt gemaakt.”
Shailen Rambaran Mishre – directeur Autowasbon B.V. 

Het was een indrukwekkende screeningsdag

“Confronterend en geruststellend tegelijk. Ik weet me in goede handen. Tevens wil ik jullie meegeven, dat ik vooral de veiligheid en de diep gevoelde interesse in de persoon (hoe kunnen we helpen) heel erg sterk voel. Mind&Health heeft mooie mensen om zich heen verzameld voor hun roeping. Dank!” 

Jitteke Blussé – partner / advocaat Kneppelhout 

Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen

“De screeningsdag in Naarden, het traject met de caddy en de verdere lifeline die ik gevoelsmatig de rest van mijn leven heb met Mind&Health brengt meer dan een jaar therapie!” 

Derek Veldmans – Vormgever & Communicatie Koppert Cress B.V 

Een interessante en mooie screeningsdag!

“Naast bekende inzichten, die ik bevestigd heb gekregen, ook verrassende en nieuwe inzichten ervaren. Kijk uit naar het integrale screeningsverslag als leidraad voor de opmaat naar een betere versie van mijzelf. Heb er zin in…” 

Frans van Steenis – alg. dir. Nederlandse Staatsloterij 

Ik ben zeer gelukkig met het feit dat Mind&Health op mijn pad is gekomen

“Heel erg mooi om te merken hoe kleine aanpassingen van de dagelijkse gewoontes je energie en balans zo positief kunnen beïnvloeden. Echt maatwerk! Ik heb mijn leven weer terug.”

Bas de Lange – operationeel directeur Van ’t Hek 

Door mijn traject bij Mind&Health heb ik een sterk bewustwordingsproces doorgemaakt

“Er waren (leefstijl)zaken verslonst en die heb ik nu weer scherp op mijn netvlies. Dat geeft mij een duurzamere balans…”
 
Walfried van Egeraat RA – partner Mazars 

Jullie hebben mij bereikt…!

Gerard Kemkers – voormalig schaatscoach 

Ik ging licht gespannen en vooral nieuwsgierig de dag in, en kwam er onder de indruk, tevreden en ontspannen vandaan

“De breedte van het onderzoek, de kwaliteit van de uitvoering en de persoonlijke betrokkenheid zijn uitstekend. De ambiance en de verzorging maakten de dag compleet. Ook de praktische adviezen gaven me gelijk een handvat om mee aan de slag te gaan, om mijn vitaliteit te bevorderen. Ik zie uit naar de bespreking van het screeningsverslag!”

Hans van Snellenberg – consultant 

Op voorhand was ik best sceptisch

“Zou mijn gewicht kunnen afnemen? Zou mijn dagelijkse energie en daarmee mijn werkvermogen kunnen toenemen? En zou ik écht meer gaan bewegen als vast onderdeel van de dag?  Nu, na de 4-maanden durende interventie, kan ik op alle 3 de aspecten volmondig ‘ja’ zeggen. Sterker nog, dat zelfs een flink deel van mijn gebruikelijk medicatie overbodig is geworden door o.a. mijn 18 kg gewichtsreductie, is een prachtig resultaat. Mijn scepsis heeft plaats gemaakt voor gepaste trots. Op mijzelf en ook op Mind&Health.”

Peter Schelvis – CPO KLM Air France


Ik ben eindelijk de juiste weg ingeslagen

”Dankzij Mind&Health ben ik de juiste weg ingeslagen. Ik ben er nog niet maar met de inzichten en de realistische en doelgerichte benadering die ik heb mogen ontvangen kijk ik vol vertrouwen vooruit! Peter en Bram en het gehele team van Mind&Health, bedankt!”

Jiska Swarte – client service director Xeed 

Die ene dag in Naarden markeert een ommezwaai in mijn leven

‘’Wat ik al lang wilde, ging ik ook echt doen: serieus bewegen en gezonder eten. Het resultaat: een man op gewicht, en veel belangrijker: een man met rust in het hoofd en tot de tanden gewapend tegen stress en rumoer. De weerzin is weg. Alles bruist.” 

Ronald Ockhuysen – hoofdredacteur Parool

Ik was bang dat ik zou falen...

“Aanvankelijk vond ik het best spannend, de screening bij Mind&Health. Ik dacht zelfs dat ik mogelijk zou ‘falen’ voor enkele onderdelen. Echter tijdens en na de screeningsdag heb ik dat compleet anders ervaren. Ik heb zeer veel kennis opgedaan en de dag draait helemaal niet om ‘falen of slagen’, maar om het vergroten van de bewustwording. Heb zeer veel opgestoken en kan met deze opgedane kennis voortaan veel bewustere keuzes maken. En dat ook nog eens op die terreinen waar ik dacht ‘alles’ al te weten!” 

John Schoonebeek – ondernemer 

Still going stronger, mede dankzij Mind&Health

“Ik ging als een van de eerste klanten van Mind&Health door de screening. Zeer benieuwd wat mij de screeningsdag zelf én vooral het traject erna te wachten zou staan. Ik weet namelijk als deskundige hoe lastig het kan zijn gedrag te veranderen.  Nu, bijna aan het einde van mijn traject, kan ik hardop zeggen ‘Still going stronger; mede dankzij Mind&Health’. Ga zo door…!”

 Marianne Louwerse – medicus

Na een jarenlange durende odyssee langs artsen en specialisten, eindelijk is het duidelijk hoe ik mijn vermoeidheid te lijf moet gaan

”Het resultaat heeft mij tegelijkertijd ook enorm verrast en verblijd. Mijn lichaam is top fit, psychisch is ook alles ok, echter mijn hersenen werken niet zo als het hoort.  Sindsdien ik dit weet, gaat het al stukken beter met mij. Ben gerustgesteld. Mijn zorg, dat ik mogelijkerwijs een burn-out zou kunnen krijgen, is ongegrond. Dat lucht enorm op en laat mij een stuk makkelijker met de vermoeidheid omgaan. Ik voel me al een stuk minder vermoeid en heb er vertrouwen in, dat ik mijn oude energieniveau weer helemaal terugkrijg.”

Angelika Kuijper


Professionele ondersteuning

“Wat eensuper dag! Heb als drukke ondernemer nu ervaren waar ik sta én waar ik nu naartoe kan gaan groeien met de professionele ondersteuning van Mind&Health.” 

Joeri de Bruyn – mede-eigenaar


Het was een dag om in te lijsten

“Mind&Health was niet alleen deskundig, maar hulpvaardig, echt geïnteresseerd en open voorkritiek, en wisten hun kennis om te zetten in bruikbare praktische tips. Kortom: het was een dag om in te lijsten en daar krijgen jullie de creditsvoor. Ik wens jullie heel veel succes en hoop, dat ik daar een heel kleinbeetje aan mag bijdragen.” 

René Boon – CEO accountantskantoor 


Professionele aanpak

“Ik heb de screeningsdag als een bijzondere dag ervaren, waarin ik meer te weten ben gekomen over mezelf. Als eerste een dikke proficiat voor jullie dat jullie zo’n mooi team van medewerkers bij elkaar hebben verzameld. Stuk voor stuk professionele, geïnteresseerde, begripvolle, hartelijke en deskundige mensen die me een welkom en gehoord gevoel hebben gegeven. Verder in zijn algemeenheid, vind ik dat jullie een goede sfeer hebben weten te creëren, wat betreft het gebouw, de huiselijke manier/sfeer bij ontbijt en lunch en “hoekjes” waar je in de pauzes je tijd kunt doorbrengen.”

Kim Visser – advocaat 


Een enerverende en inspirerende screeningsdag

“Het was een enerverende en inspirerende screeningsdag voor mij. Heel veel indrukken opgedaan, heel veel hele leuke en interessante mensen ontmoet, waaronder mijzelf en ook een hoop dingen al meteen geleerd. Ben erg benieuwd naar de eindrapportage en de bespreking met Bram.” 

Jaap Kouwenhoven – CEO El-con 


9% energiegroei in slechts 4 maanden

“We hebben met Mind&Health een prachtig resultaat mogen boeken. In een korte tijd zijn onze medewerkers significant gegroeid op het gebied van voeding, ontspanning, sociale contacten en thuis. Daarbij heeft er ook een verbetering plaatsgevonden op andere gebieden, zoals beweging en zelfs zingeving. Dit alles heeft geleid tot een collectieve energiegroei onder de deelnemers van 9% in slechts 4 maanden. Dit wordt ervaren in toegenomen veerkracht en draaglast. Maar ook meer werkplezier en minder uitval. We zien uit naar onze verdere samenwerking, welke over een paar maanden een vervolg krijgt.” 

Karien Dijk en Klaske Hoekstra – GGD Fryslân