Close

Werkleven

Werkleven

Voor de meeste mensen is werk een bijzondere invulling van hun leven. Volwassenen besteden ongeveer 25 procent van hun tijd aan werken. Werk kan een gevoel van zekerheid, tevredenheid, zelfvertrouwen en energie geven. Aan de andere kant kan de werkplek ook een plaats zijn van stress en zorgen.

Werkstress

Iedereen ervaart druk op de werkplek. Sommige vormen van externe druk kunnen een positieve factor zijn die ons helpt om productiever te worden. De meeste mensen hebben die nodig om op korte termijn te kunnen presteren. Ons lichaam is er ook op ingesteld om deze korte termijn behoeften te bevredigen. Hormonen, inclusief adrenaline, komen vrij om ons voor te bereiden op de vecht-en-vluchtreactie.

Aan de andere kant kan excessieve en langdurige stress zijn tol eisen. Er ontstaat dan een hele reeks van psychische en emotionele gezondheidsproblemen die samengevat kan worden onder de noemer werk gerelateerde stress. Uiteindelijk kunnen deze symptomen leiden tot een burn-out.

“Always on, never done. Durf offline te zijn.”

Er is geen enkelvoudige oorzaak van werk gerelateerde stress. Stress kan ontstaan bij plotselinge onverwachte druk. Meestal is het resultaat van een combinatie van stressvolle factoren die toegenomen zijn over een langere periode. Sommige mensen raken gewend aan de symptomen van langdurige stress die ongemerkt wordt opgestapeld.

Typische stressveroorzakers op het werk

De meeste werk gerelateerde stress heeft te maken met het kunnen managen van je werk, relaties op het werk en structuur van de organisatie. Een andere belangrijke factor is hoe jij jezelf voelt op je werk en of je over het vermogen beschikt om je werk te beïnvloeden.

Een aantal typische veroorzakers van stress op het werk zijn:

  • Slechte werk-privébalans
  • Excessieve en inflexibele werktijden
  • Te veel of te weinig werk of verantwoordelijkheid
  • Onzekerheid over de toekomst van het werk
  • Conflicten op het werk

Stress op het werk verminderen

Werknemers en hun leidinggevenden staan samen voor de taak om stress- en burn-outproblemen aan te pakken. Het voorkomen of verminderen van problemen op het werk is een medeverantwoordelijkheid voor mensen op de werkvloer.

Lees in onze blog hoe je dit kunt doen.

Ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? En weet je niet welk type werk goed bij je past?

De purposescan kan hier bij helpen. De purposescan is een zelf-assessment, welke op de diepst mogelijke manier inzicht geeft in jouw competenties, drijfveren en natuur. Deze tool is het resultaat van decennialange ervaring en onderzoek en is een heel betrouwbaar middel gebleken bij het vormgeven van ontwikkeltrajecten van individuen, teams en organisaties.

Je krijgt inzicht in natuurlijk en aangeleerd gedrag, concrete en zichtbare aanknopingspunten voor ontwikkeldoelen. Deze scan geeft je inzicht binnen welke context jij het best tot je recht komt.

Meer informatie over werkleven

Onze professionals met een specialisatie op werkleven

Mark Braber

Carlijn Schornagel

Carlijn Schornagel

Richard Wibbelink

Richard Wibbelink

Maria van Tilburg

mariavantilburg

Heb je een vraag over werkleven of wil je graag contact?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

We gebruiken je gegevens enkel en alleen om contact met je op te nemen omtrent je vraag.