Close

Werkleven

Werkleven

Voor de meeste mensen is werk een dominante invulling van hun leven. Veel volwassenen besteden 35% en nog meer van hun dag aan werken. Werk kan een gevoel van zekerheid, tevredenheid, zelfvertrouwen en erkenning geven. Aan de andere kant kan werk ook een oorzaak zijn van stress, onveiligheid en mateloosheid. Weet, werkplezier bestaat. Creëer dat. Met energie naar je werk en ook met veel energie weer naar huis.

Werkplezier

Werkplezier bestaat, en is heel belangrijk. Het voorkomt namelijk stress op de werkvloer. Hoe zorg jij voor plezier in je werk?

Er zijn 4 factoren van belang voor werkplezier. Lees er over ons onze blog.

“Always on, never done. Durf offline te zijn.”

Ben jij op zoek naar meer flow in je leven en droom je stiekem van een sabbatical of een andere baan?

Ga dan eens bij jezelf na… Wat wil ik? Wat kan ik? Wat doe ik? Wat motiveert mij? Waar zitten mijn talenten? 
En tegelijkertijd, kan ik dit tot uiting brengen in mijn werk? Kan ik die vrijheden dagelijks pakken?

Het is niet erg je ervan bewust te worden dat je werk een bepaalde periode niet optimaal aansluit bij jouw behoeftes en je wellicht zelfs energie kost. Je hebt naast je werkleven namelijk nog 9 andere energizers die je energie kunnen geven.
Het is wel zaak dat je met jezelf aan de slag gaat en kijkt hoe het optimaler kan, waardoor je in je huidige baan meer flow gaat ervaren. Doordat jij stap voor stap transformeert en de dag anders gaat beleven, voel je je ’s avonds als je thuiskomt anders. En daardoor ga je de volgende dag weer anders naar je werk.

Een sabbatical of nieuwe baan is geweldig, echter geeft het geen duurzame verbetering als je op weg gaat vanuit een negatief vertrekpunt.  
Kies vanuit kracht, ga pas als alles klopt… Dan weet je zeker dat thuis komen na je sabbatical of werkdag in je nieuwe baan ook een feestje is.

Wil je hier meer over weten?

De purposescan kan hier bij helpen. De purposescan is een zelf-assessment, welke op de diepst mogelijke manier inzicht geeft in jouw competenties, drijfveren en natuur. Deze tool is het resultaat van decennialange ervaring en onderzoek en is een heel betrouwbaar middel gebleken bij het vormgeven van ontwikkeltrajecten van individuen, teams en organisaties.

Je krijgt inzicht in natuurlijk en aangeleerd gedrag, concrete en zichtbare aanknopingspunten voor ontwikkeldoelen. Deze scan geeft je inzicht binnen welke context jij het best tot je recht komt.

Meer informatie over werkleven

Onze professionals met een specialisatie op werkleven

Mark Braber

Carlijn Schornagel

Carlijn Schornagel

Richard Wibbelink

Richard Wibbelink

Maria van Tilburg

mariavantilburg

Heb je een vraag over werkleven of wil je graag contact?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

We gebruiken je gegevens enkel en alleen om contact met je op te nemen omtrent je vraag.