Close

Esther Koning – vitaliteitscoach en leiderschapsfacilitator

Eshter Koning 2023

Ik wil de klanten van Mind&Health inspireren om een energiek en zinvol leven te leiden. Daarbij is het van belang dat je fysiek opgeladen, emotioneel verbonden, mentaal gefocust en spiritueel afgestemd bent (zingeving).

Wat kan je van mij verwachten in contact met jou?

Ik ben je sparringpartner, ik luister, spiegel, confronteer en daag je uit om datgene dat aandacht vraagt te onderzoeken en ik motiveer je om er mee aan de slag te gaan. Met een glimlach en een knipoog, het moet wel leuk blijven…
Ik help je graag op weg naar meer energie, veerkracht en levenlust.

Heb je een vraag aan mij, of wil je een afspraak maken?

Wie ben ik? Esther Koning, facilitator en coach in veerkracht & vitaliteit

Ik woon in Haarlem vlak bij de stad én bij de duinen en het strand. De dingen waar ik van hou zijn reizen, mijn man & drie kinderen, sport, de zonsopgang, vrienden, koffie & rode wijn. Daarnaast laat ik me graag inspireren door podcasts, masterclasses bij Mind&Health, de natuur, Salt Magazine en door me te blijven verwonderen. Ook loop ik veel hard, heb ik meerdere marathons gelopen en combineer desgewenst coaching ook met hardlopen.

Zelf word ik blij als mensen zin in het leven hebben, het lef hebben om het leven te leiden dat ze willen en leiderschap tonen. Ze daarbij te mogen helpen drijft mij.

Het gaat om leiderschap en wat mij betreft ook om bezieling. Ik ben van mening dat de wereld, organisaties en vooral ook onze partners en kinderen leiders nodig hebben die bezield zijn, die echt hart hebben voor hun omgeving, hun thuis en hun klanten. Leiders die het lef hebben om zich te ontwikkelen, zich kwetsbaar op te stellen en hun aannames te onderzoeken. Mannen en vrouwen die bereid zijn bij zichzelf te beginnen.

Sinds 2016 faciliteer ik leiderschapstrails. Een trail is een krachtige interventie gericht op het ontwikkelen van je natuurlijke leiderschapsvaardigheden. Bekijk ook eens de jaarlijkse Mind&Health Alpentrail.

Waarover kunnen we in gesprek

  • Veerkracht – het vermogen om goed om te gaan met het leven, hoe doe je dat?
  • Vitaliteit – vitaliteit is meer dan fit zijn
  • Leiderschap – hoe leid jij jouw leven?
  • Energie – hoe zorg je dat je fysiek opgeladen bent?
  • Authenticiteit – bewust, echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig, waarachtig
  • Hoe zorg jij ervoor om veerkrachtig te zijn en te blijven?
  • Waar verwonder jij je over in het leven?
  • Als professional ben je succesvol, hoe zit het met je ontwikkeling als mens? 

Blog

Esther Koning schreef een een blog over waarom bewegen goed voor je is. Lees hier haar blog.

Eerder werkte ik in opdracht van Mind&Health al voor:

Carmen / 2018
HR-manager

Heb met Esther op een fijne manier het traject gevolgd. Ze kan goed schakelen tussen de meer fysieke vraagstukken en de mentale vraagstukken. Ze heeft zich goed aangepast aan wat er voor mij op elk moment nodig was.

Zo’e / 2019
Arbeidsdeskundige

Hele fijne coach, gevoel voor humor, ontspannen, relativerend, diepgang – mooi mens. Precies de goede vragen op het goede moment. Alle ruimte voor mijn eigen proces in mijn eigen tempo.

Niek / 2020
Eigenaar

Heel veel goede gesprekken gehad, expertise en hulp om mijzelf beter te leren kennen. Mooie mix van reflecteren, sturen en mijn eigen oplossingen laten bedenken. Ik heb onwijs veel kennis opgedaan, wat ik de rest van mijn leven ga gebruiken/ toepassen.

Caroline / 2021
Compliance Officer

“Esther wist/weet precies de goede balans te vinden tussen ‘mij even rustig mijn gang laten gaan om zaken die in de coaching aan de orde waren gekomen te kunnen processen’ versus ‘in de lucht komen om te checken hoe het gaat’.