Close

Jaarlijkse Mind&Health Alpentrail

2022 Alpentrail hutte

14 t/m 18 september 2022

Het idee ontstond spontaan in 2017, op verzoek van enkele klanten. Sindsdien trekken we er jaarlijks eenmaal op uit. Met slechts 6 – 8 deelnemers. Enkele reacties van voorgaande deelnemers:

Deze reis heeft mij verbaasd. Echte verbinding, met je natuur en de natuur. In Nederland is een reis met de trein voor mij een moment van rust, even niet zelf aan het stuur, geen file, een boek.

Ik herinner mij nog levendig hoe in de trein terug vanuit de bergen naar de airport alle geluiden om me heen juist voor onrust zorgden. Na een week echte stilte en verbinding. Dat zegt genoeg toch?

Louterend om jezelf zo tegen te komen, in een groep mensen die dat ook aandurven. Alleen al met die gedachte komt de energie weer boven borrelen. Bij twijfel, doen!

Maurits van Hoogevest – Habitoo

De trail was slechts 5 dagen (incl. reis) maar was voor mij een echte eye opener. De nieuwe inzichten en ervaringen die je opdoet zal je meedragen voor de rest van je leven. 

Ook heb ik het “wandelen” in de bergen sindsdien in mijn hart gesloten, zo mooi en zo rustgevend maar ook heel uitdagend en soms spannend. 

Kortom een geweldige ervaring, die ik iedereen kan aanraden!!

OIaf Lensink – Solidsound B.V.

Vitaliteit

De kennismaking met Mind&Health (integrale well-being, fysiek en mentaal) hebben je gestimuleerd op je weg naar een vitaler leven. Wil je aanvullend stilstaan bij wat je beweegt in het leven en een volgende stap maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ga dan met ons mee de ongerepte natuur in!

Leiderschap

2022 Alpentrail hut

Onze adembenemende Alpentrail is het hart van een bijzonder leiderschaps-programma van Mind&Health in samenwerking met de Foundation for Natural Leadership (FNL). De natuur, de stilte en de groep geven de deelnemers de rust en de ruimte om bij zichzelf antwoorden te vinden op persoonlijk, privé en professioneel gebied. Dit leidt tot hernieuwde inspiratie en bezieling, heldere verbeelding van toekomst-doelen en vertrouwen in eigenheid en kwaliteit om daadwerkelijk doelen te realiseren.

Als groep lopen we vijf dagen in de bergen, zonder andere mensen in de nabije omtrek. We vertrouwen op de basisvoorzieningen die voor een dergelijke reis nodig zijn zonder onze veiligheid te compromitteren. Een unieke ervaring. De deelnemersgroep bestaat uit 6 – 8 personen en 2 Nederlandse facilitators (Richard Wibbelink en Peter Kuijper). Lokaal worden we begeleid door een Zwitserse berggids. Een topper!

Er is specifiek aandacht voor het verder ontwikkelen van gezonde (fysieke en mentale) gewoonten die ervoor zorgen dat je elke dag een klein beetje beter wordt. Hierdoor kan je met volle energie, focus en plezier je wensen en ambities daadwerkelijk waarmaken nadat je terug bent gekomen uit de bergen. Hoe vol je agenda doorgaans wellicht ook is.

Voor wie

Redenen voor deelname zijn onder meer:

  • “ik sta altijd aan, ik zie deze trail als tijd voor reflectie door rust en stilte”
  • “ik zit professioneel in een goede rol, wat kan ik gaan doen om het verschil te blijven maken?”
  • “ik zit al jaren in dezelfde baan, wat wil ik voor de toekomst nu echt?”
  • “ik weet inmiddels (al) meer over eten en bewegen en nu wil ik mezelf beter leren kennen”
  • “ik wil graag mijn drijfveren, kwaliteiten en ambities kraakhelder en verbonden krijgen”

Hoe dan ook, je gaat je kernwaarden en -behoeftes ontdekken, hetgeen garant staat voor een doorbraak. Welke dat ook is. Daarmee is het een ervaring om nooit meer te vergeten. Dat verzekert deze setting.

Programma

  • Pre-unie in Nederland incl. een gezonde maaltijd (een aantal weken voor de trail)
  • Trail van vijf dagen door de Alpen
  • Individueel landings- c.q. coachingsgesprek met naar keuze Richard of Peter
  • Reünie in Nederland incl. een gezonde maaltijd (een aantal weken na de trail)

Facilitators

De trail wordt ook deze keer gefaciliteerd door Richard Wibbelink en Peter Kuijper. Richard is zelfstandig organisatieadviseur en als samenwerkingspartner verbonden aan de FNL en aan Mind&Health. Peter is executive coach en daarnaast initiatiefnemer van Mind&Health.

Investering

De investering voor het totale programma bedraagt € 3.250,= excl. btw.. Dit is inclusief de treinreis van het vliegveld Genève naar Sierre, lokale taxiritten, overnachtingen (waarvan de laatste in een hotel), professionele begeleiding van een berggids (welke borg staat voor 100% veiligheid), eten en drinken tijdens de trail en 2 gezonde maaltijden tijdens de pre-unie en de reünie in Naarden. De heen- en terugreis zijn voor eigen rekening, welke per auto, trein of vliegtuig kan.

Aanmelden

De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld. Ben jij wellicht de volgende? Vul dan je gegevens in. Wij vertellen je graag meer.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hartelijke groet,

Richard en Peter


Peter (links) en Richard tijdens een eerdere editie…

Nog 2 ervaringsberichten

Kort verslag van mijn Alpentrail in oktober 2017, een ontdekkingsreis, waar ik mezelf leerde kennen!

Toen Peter Kuijper mij begin 2017 vroeg mee te gaan wandelen in de Zwitserse bergen, wist ik even niet, wat ik daarvan vinden moest. Maar na een kleine uitleg, dacht ik waarom ook niet! 5 dagen niets moeten, maar mogen en wandelen, leven, voelen, met een groep mensen, welke ik nooit eerder ontmoet had. Op de dag van vertrek was het de telefoon en horloge inleveren en back to basic.

5 dagen geen contact met de buitenwereld en het voelde goed! Mijn intentie van deze reis was om rust te vinden, te onthaasten en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Elke dag maakten we wandelingen in volledige stilte van wel 6-8 uur, waarbij je fysiek best op de proef gesteld wordt. Rugzakje mee in een prachtige omgeving, welke nooit meer van je netvlies verdwijnt. Met elkaar en toch alleen. Bij het ontbijt werden dagelijks thema’s besproken, welke je gedurende de dag op jezelf projecteert. Mij heeft dat veel gebracht en met name dat ik ging beseffen wat ik al gedaan en bereikt hebt in dit leven. Ik leerde trots te zijn op mezelf en genoot van die momenten en dat er meer is dan het najagen van successen. Deze dagen hebben mij geleerd te genieten van de dingen die je hebt en dat een juiste balans je meer rust geeft.

Het mooie was ook hoe snel deze groep het vertrouwen aan elkaar gaf, waardoor je met elkaar heel mooie momenten en gesprekken had maar ook emoties delen kon. Samen bij het haardvuur, samen koken, samen gewoon zijn! Na 5 dagen vrienden voer het leven.

Een ervaring om nooit te vergeten, dank aan Mind&Health!

Lloyd Vandenberg – Glendale Group B.V.

Na een succesvol coachingstraject bij Mind&Health, ben ik vorig jaar met FNL (Richard) en Mind&Health (Peter) en zes andere deelnemers de Zwitserse bergen ingetrokken.

Voor mij een compleet nieuwe ervaring en niet direct een activiteit die op mijn ‘bucket list’ stond. Toch is het een ‘life time experience’ geworden, waarvan ik vandaag de dag nog altijd de vruchten pluk.

Hoe dat kan? De combinatie van natuur, stilte, fysieke inspanning en mentale verdieping.

De basis voor het succes van de trail is namelijk dat je echt even helemaal weg bent uit de dagelijkse hectiek waarmee we allemaal mee te ‘dealen’ hebben. Geen telefoon, geen horloge, geen films of series en zelfs geen boek. ‘Back to the basics’ en dat in één van de mooiste natuurgebieden in Europa, de Alpen. En dan niet in een bergdorp of omgeving die je eventueel kent van de wintersport of zomervakantie met alle faciliteiten die daar bij horen. Nee, je zit echt ‘in the middle of nowhere’ met alleen je reisgenoten om je heen. Geen andere mensen die je tegenkomt, wel gemzen trouwens. De stilte, de vergezichten, de gletsjers, de sterren, het is een overweldigend schouwspel en maakt je nederig.

Deze setting in combinatie met iedere dag lange fysiek uitdagende tochten die jou (grotendeels in stilte) over paden, besneeuwde bergtoppen, rotsen en langs indrukwekkende kliffen en bergmeren leiden maken dat je jezelf hoe dan ook tegenkomt en de (diepere) issues die spelen tegemoet moet treden.

Het werkt verhelderend. Het zet aan tot actie op de zaken die er echt toe doen. Randzaken blijken ook echt randzaken te zijn. Het relativeert.

Kortom, ik raad de trail absoluut een ieder aan ongeacht de fase van je leven waarin je jezelf bevindt.

William Stregels – Kneppelhout Advocaten