Close

‘Verbindend communiceren door geweldloos te communiceren’ door Anja Nekeman

Aankomende Masterclass (43e): 

‘Verbindend communiceren door geweldloos te communiceren’ door Anja Nekeman (door de wol geverfde onderneemster en expert/trainer op dit vlak)

Datum:            17 juni 2019
Tijd:                  van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie:           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

Wat is verbindende communicatie? Heb je er wellicht al eens van gehoord? Laat ons je meenemen.

Verbindende communicatie komt voort uit Non Violent Communication, een gedachtegoed ontwikkeld door klinisch psycholoog Marshall Rosenberg. In Nederland wordt ook wel de term Geweldloze Communicatie gebruikt. In de zakelijke markt prefereert Verbindende Communicatie, daar dit het doel weergeeft (het maken of herstellen van verbindingen).

Het 4 stappen model van Marshall Rosenberg is eenvoudig en uitermate effectief.

  • Je leert hoe je het proces zelf kan veranderen in plaats van de ander te willen veranderen.
  • Je leert eerst te ontdekken hoe je zélf de communicatie faciliteert of juist wellicht dichttimmert.
  • Je leert hoe je in plaats van ‘op de man/vrouw, op de de bal’ kan spelen. Niet verdedigen resp. aanvallen; juist door in verbinding te gaan.
  • Je leert om anders te kijken en met andere oren te luisteren, waardoor je handelt van uit bewuste keuze in plaats van reactieve gewoonte.

Deze masterclass is een proeverij van een aantal praktische oefeningen om je te laten ervaren wat deze methodiek voor je kan betekenen in verbinding met jezelf én je omgeving. Deze workshop gaat je kijk op communicatie en gedrag radicaal veranderen!

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Ook nu kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
  • Aanmelden kan via ons Masterclassaanmeldformulier.

Anja Nekeman, directeur Vine Instituut voor Verbindende Communicatie

“In 2005 werd ik geraakt door een training in Geweldloze Communicatie, ook wel Verbindende Communicatie genoemd. Voor mij begon een ontdekkingsreis naar diepgaande behoeften van mezelf. Ik ontdekte wat een levensverrijking het is om vanuit mijn persoonlijke behoeften mijn leven vorm en inhoud te geven. Zo ontstond mijn verlangen om door middel van training en coaching mensen te laten ervaren hoe het kan zijn als we radicaal anders met onszelf en anderen communiceren. Inmiddels geef ik al jaren training en begeleiding. Als trainer daag ik mensen uit om werkelijk verbinding te maken met zichzelf en anderen, om hun denkbeelden te verruimen door met andere oren te luisteren en met andere woorden te spreken. Zo draag ik bij aan meer harmonie en verbinding in de wereld.

Mijn specialisme en professionele achtergrond:
mijn loopbaan is begonnen bij de KLM. Hier ontdekte ik mijn passie voor het ontdekken van andere culturen dit heeft mijn wereldbeeld verandert. Ik heb een passie ontwikkeld voor het doorgronden van wat er zich afspeelt onder de oppervlakte van gedrag. Het liefst houd ik me bezig met het ontwikkelen van mensen in de breedste zin van het woord. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met verschillende facetten van mens-zijn. Na jarenlang eigen ondernemerschap heb ik 20 jaar geleden mijn koers verandert. En heb ik een nieuw fundament gelegd door mijn opleiding Natuurgeneeskunde, vervolgens professionele coachopleidingen en (bij-)scholingen op het snijvlak van psychologie, stress en burn-out. Met al deze bagage en gereedschappen sla ik bruggen naar het bedrijfsleven. Ik geef aan diverse doelgroepen training in Verbindend Communiceren, team-coaching, individuele coaching, burn-out training en meer…”