Close

‘Biohacking: 8 tips om je veroudering te vertragen en vanaf morgen meer energie te hebben’ door Eduard de Wilde

Aankomende Masterclass (45e) is inmiddels vol: 

‘Biohacking: 8 tips om je veroudering te vertragen en vanaf morgen meer energie te hebben’ door Eduard de Wilde

Datum:            28 okotober 2019
Tijd:                  van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie:           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

Biohacking wordt steeds populairder. Het klinkt technisch, en sommigen schrikt het zelfs af. Maar het is minder ‘nerdy’ dan je denkt. Een biohacker richt zich op het verbeteren van de biologische processen in zijn lichaam om daarmee een betere versie van zichzelf te creëren. Met als doel: meer- en constante energie, betere focus en concentratie, vertraging van veroudering, makkelijke gewichtscontrole en er gezond uitzien. De moraal: hoe jij je normaal voelt hoeft helemaal niet normaal te zijn.

We leven in een hectische wereld waarbij leefomgeving, voeding en beweging niet meer in lijn liggen met de manier waarop we gebouwd zijn. Het DNA van de mens verandert een half procent per miljoen jaar. Dat betekent dat wij de genen van de jagers & verzamelaars hebben. Een biohacker probeert zijn levensstijl zodanig aan te passen dat het het beste past bij ons lichaam. En uiteraard staat een biohacker ook open voor nieuwe technologieën die het lichaam nog beter kunnen laten functioneren

Een biohacker probeert zoveel mogelijk science based and fact based te werken. Het nadeel van wetenschappelijk onderzoek is dat het extreem duur en praktisch vrijwel onmogelijk is om op mensen klinisch veranderingen in de levensstijl te testen Daarom wordt het meeste onderzoek op muizen gedaan. Een biohacker wacht niet totdat het op mensen is getest, maar gebruikt deze resultaten om te testen of het bij hem ook zou kunnen werken. Daarbij gaat hij zoveel mogelijk fact based te werk. Een biohacker gebruikt  meetinstrumenten als: activiteiten tracker, slaap tracker, bloedwaardentest, glucose meter, ketonen meter en diverse bio feedback tools.

Eduard presenteert deze avond zijn Anti-Aging systeem. Een model dat hij heeft ontwikkeld op basis van 10 jaar hacken van zijn eigen biologie. Hij beschrijft hoe  hij tot dit model is gekomen, wat de verschillende onderdelen zijn en deelt 8 tips waarmee je morgen al aan de slag kan!

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Ook nu kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
  • Aanmelden kan via ons Masterclassaanmeldformulier.

Eduard de Wilde is van oorsprong digitaal strateeg. Hij startte zijn carriere bij VODW en werkt voor de grote corporates. Vlak voordat hij partner werd, ging hij met vrienden naar Kameroen. Daarna kreeg hij als bijwerking van het anti-malaria middel Lariam een ernstige paniekstoornis. Hij heeft 6 jaar geprobeerd om te genezen. In totaal heeft hij meer dan 40 therapieen geprobeerd in het medische en complementaire circuit. Niets hielp echt. En de specialist zei tegen hem: Eduard, leer er maar mee leven, beter wordt het niet. Hij is toen een zoektocht gestart om zichzelf beter te maken. Uiteindelijk heeft hij met behulp van biohacking het zelfhelend vermogen van zijn lichaam kunnen aanspreken. Hij is nu fitter en energieker dan 19 jaar geleden, toen het allemaal begon. Hij heeft besloten zijn ervaringen te delen met anderen zodat zij ervan kunnen profiteren. Hij is oprichter en eigenaar van LiveHelfi.com, het grootste platform in Europa dat zich richt op biohackers. Daarnaast is hij oprichter van NoordCode, een merk functionele voeding en supplementen.