Close

‘Het nieuwe brein van de dokter’ door Erik-Jan Vlieger

Aankomende Masterclass (38e): 

‘Het nieuwe brein van de dokter’ door Erik-Jan Vlieger (arts, auteur en ondernemer).

Datum:           29 oktober 2018

Tijd:                 van 17.00 tot 21.00 uur

Locatie:          Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

 

Geneeskunde is fantastisch. Iedereen kent uit eigen ervaring of omgeving voorbeelden van de geweldige dingen waartoe de geneeskunde in staat is. En elk jaar zijn de resultaten beter – de vooruitgang is fenomenaal. De sterfte aan borstkanker bijvoorbeeld is in 30 jaar  gehalveerd.

Dat komt doordat het medisch handelen drijft op wetenschappelijke kennis en er is steeds meer kennis. Zoveel zelfs, dat het steeds moeilijker wordt om al die nieuwe kennis te verwerken. Het handelen dreigt achter te gaan lopen op de mogelijkheden. Nu al lopen artsen gemiddeld 17 jaar achter op de wetenschap (!).

Erik-Jan Vlieger heeft onderzocht hoeveel nieuwe kennis er aan zit te komen en hoe je daar slim mee om kunt gaan. Gaan we bijvoorbeeld voor collectieve of artificiële intelligentie? Andere thema’s die Erik-Jan bespreekt: hoe kunnen artsen er voor zorgen dat patiënten echt iets te kiezen hebben?

Let op

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Ook nu kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
  • Aanmelden kan via het Masterclass aanmeldformulier.

Erik-Jan Vlieger (Amsterdam, 1971) is arts, auteur en ondernemer. Hij is afgestudeerd als fysicus en als medicus. Hij begon zijn carrière als fysicus in de radiotherapie en promoveerde daarna in de radiologie. Hij bedankte voor de opleiding tot radioloog en ging als adviseur in de zorg aan de slag bij Plexus (2004). Als managing partner bracht hij Plexus onder bij KPMG (2011), waar hij de zorgpraktijk leidde.

Vanaf 2014 is Erik-Jan ondernemer in de zorg. Hij was intensief betrokken bij Incision, sinds 2017 trekt hij aan zijn eigen bedrijf Alii.

Erik-Jan houdt van de zorg en van de wetenschap. Zijn keuzes in zijn carrière zijn erop gericht om altijd te werken aan de allerbeste zorg voor patiënten.