Close

‘Nu’ even stoppen met doorgaan!, door Evert van de Ven

Op 10 april 2017 vond onze 28e Masterclass ‘Nu’ even stoppen met doorgaan! door Evert van de Ven plaats bij Mind&Health.

Iedereen wordt geboren en iedereen gaat dood, de vraag is: wat doen we in de Tussentijd? Hoe vinden we een antwoord op die vraag, want we leren wel wat te doen in ons leven, maar heel weinig over hoe te leven.

Na onze scholing, ploeteren we aardig wat af in ons werkzame leven en balanceren we voortdurend op het slappe koord tussen innerlijke onrust, piekervaringen, negatieve gevoelens, tevredenheid of rooksignalen van een aanstormende burn-out.

Hoe heerlijk is het om eens helder de overstap te kunnen maken van overleven naar leven, van een reactief leven naar een creatief leven, van wat te doen naar hoe te leven; je eigen lifestyle te doorgronden en te zien dat ‘doen wat je wilt’, echt iets anders is dan ‘doen wat je nodig hebt’.

Aan de hand van een voor iedereen herkenbaar humoristisch en interactief verhaal biedt Evert ons de mogelijkheid om te zien, te ervaren en te erkennen hoe het komt dat hij/zij zich steeds maar weer in de voet schiet door veel energie te besteden aan zaken die dat eigenlijk helemaal niet waard zijn en te weinig energie aan zaken die er wezenlijk toe doen. Het wonderlijke van ons mensen is bijvoorbeeld, dat we op de vraag waarover we in ons leven spijt hebben, in 90% van de gevallen we niet iets aanhalen van wat we wel gedaan hebben, maar juist iets benoemen wat we heel graag hadden willen doen en niet gedaan hebben. Hoe komt dat toch dat we er niet in slagen om datgene te doen wat we echt nodig hebben voor een leven in tevredenheid, voor een leven met geluk?

Gebruik makend van de inzichten van de hedendaagse mysticus Eckhart Tolle (De kracht van het NU en Een nieuwe aarde) en enkele observaties van de management goeroe Stephen Covey, krijg je een aantal praktische handvatten aangereikt om jouw antwoord te ontwikkelen op de vraag “Hoe leef jij jouw leven in de Tussentijd?’.

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig uitverkocht. Ook nu kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op de link mindandhealth.nl/routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
  • Je bent van harte welkom en neem gerust iemand mee! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar office@mindandhealth.nl, onder vermelding van ‘Nu’ even stoppen met doorgaan!’, je naam en de gewenste tenaamstelling (inclusief adresgegevens) van de factuur.

Evert van de Ven (1960) is trainer-coach-spreker bij Atelier de Clou, Nijmegen en werkzaam in Nederland, Duitsland, Aruba en Griekenland. Schrijver van de boeken “Een kennismaking met Eckhart Tolle” en “Het Kompas”.