Close

Xpirit gaat preventief aan de slag met vitaliteit

Xpirit vind het welzijn van hun mensen zeer belangrijk. Niet alleen de SMART kant, zoals de boekhouding winst en targets, verdient aandacht. Juist ook de “healthy’ kant, namelijk de mensen die dat allemaal inhoud geven, is cruciaal.

Peter Kuijper werd geïnterviewd door Xpirit om het belang hiervan duidelijk te maken en de werknemers van Xpirit uit te dagen.

Je kunt de video hieronder bekijken. Onder de video staat het verhaal van Peter uitgeschreven.

Interview Xpirit – Peter Kuijper

Ik ben Peter Kuijper, 55 jaar. Als ik mijn beroep ga omschrijven dan zeg ik: “Ik wil betekenis hebben in het leven van een ander.” Dat geven we vorm bij Mind&Health.

Met Marcel kwamen we heel mooi in gesprek en daar kon ik iets van een hulpvraag voelen. Er is iets mogelijk. Hoe kan ik dat? Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de vraag die ik in 2004 had. “Hoe kun je nou dat bevlogen ondernemen, en bevlogen in het leven staan” Want dat kan Marcel ook als geen ander. Hoe kun je dat nou verbinding met ook selfcare?

Het belang van vitaliteit voor individuen en ook een organisatie, dat is voor mij niets anders dan een verzameling van individuen. Smart is de kant van alles wat we de hele dag doen, dat is gewoon de kennis die we willen delen, maar dat is ook de boekhouding, dat is ook de winst, dat zijn ook de begrotingen en de targets. Dat krijgt in een organisatie altijd heel veel aandacht. Echter, omdat altijd te kunnen blijven doen in die zeer volatiele wereld waarin we leven. Dat maken we met zijn allen dagelijks mee. Is ook “healthy zijn”, namelijk de mensen die dat allemaal inhoud geven cruciaal. Voor mij is dat een randvoorwaarde. En dan praat ik niet vanuit de ondernemer achter Mind&Health, maar veel meer dat als je healthy bent je tot smart dingen automatisch komt.

We weten allemaal dat als je bij wijze van spreken met een pijntje in je rug of een hoofdpijntje of ik sta ‘s morgens op en ik ben niet helemaal energiek we allemaal weten dat wordt best een lastigere dag. En we weten ook dat als dat wel klopt, dat het er eigenlijk moeiteloos allemaal mooie dingen ontstaan. Of dat nou creativiteit is, of een hoop output. Of goed contact met klanten of collega’s.

Dat is waarom ik vitaliteit zo belangrijk vind. Het wordt heel vaak als een soort reactief product gezien, namelijk we gaan er pas wat aan doen als er klachten zijn of als mensen zelfs zijn uitgevallen. En ik zeg laten we er nou preventief naar kijken. A, het voorkomt heel veel menselijk leed en B, het is ook veel leuker om vitaal en energiek aan een dag te beginnen en met mensen om te gaan. En dingen te ontwikkelen. Het is altijd heel lastig om binnen de waan van de dag er altijd maar weer aandacht voor te houden. De klant die roept. Collega’s die roepen. Uitdagingen die roepen. Het belang komt vaak dan op een plek 3,4 of 5. Ik zou zeggen als ik de afgelopen 5,6 jaar dat we met Xpirit bezig zijn mogen aangeven hoe we ontwikkelt zich dat. Het wordt steeds belangrijker. Dat ook heel veel jongeren, nou jullie zijn een jong bedrijf, niet zo zeer in bestaan, maar wel bezet met jongere mensen. De mentale uitdagingen in die doelgroep is “Huge”

Uitdaging

Ik heb iets meegenomen. Dat is de liniaal van Mind&Health.  Die staat metafoor voor het leven van een mens. Van 0 tot 100. Ik zou iedereen bij Xpirit willen uitdagen. Scheur de liniaal eens af op de leeftijd waarop je nu bent. Scheur de liniaal ook af op de leeftijd waarvan je denkt, dat ga ik worden.  Als je dan uiteindelijk aan beide kanten de liniaal hebt afgescheurd, dan heb je je toekomstige leven in je hand. En ik zeg wel eens, ga eens stil staan. Hoe wil je die wellicht anders vullen. Dan het eerste gedeelte van je leven dat er al op zit. Maar het mag misschien wel nog meer een balans zijn tussen werk en privé. Of misschien tussen de tijd die je aan jezelf besteed of aan een ander. Of de tijd tussen geven en ontvangen. Ik gun iedereen, ook zeker bij Xpirit, sta er eens even bij stil…

xpirit_logo

Wij als Mind&Health zijn blij met deze enthousiaste klant die zo veel oog heeft voor het welzijn van zijn werknemers.

Wil je weten hoe wij dat doen?

Elk bedrijf en ieder mens is anders, daarom kijken wij samen met jou wat de beste manier is om waarden als vitaliteit, focus, flexibiliteit en wendbaarheid in het dagelijkse leven te integrieren zodat een begrip als duurzame inzetbaarheid echt geladen gaat worden. Ons doel is het om (levens)energie te (re)activeren die dagelijks ter beschikking staat waardoor privé- als ook werkplezier toenemen en er in alle opzichten een work/live balans ervaren wordt.

Wil jij ook een vitaal bedrijf? Laat dan je gegevens achter en samen werken wij een concept uit dat bij jou en je bedrijf past.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.