Close

Walter van Kuijen- Executive Sherpa Coach

Als executive sherpa coach ben ik verbonden aan Mind&Health.

Wie ben ik? Walter van Kuijen, executive coach voor ondernemers en directeuren

‘Een cirkel is pas rond als je hem sluit’. Dat is tegelijkertijd mijn motto en ‘the story of my life’. Als kind wilde ik chirurg worden. Tot ik een aangeboren rugafwijking bleek te hebben waarvoor ik op mijn veertiende meerdere malen ben geopereerd. In die periode heb ik een groot respect voor de zorgprofessional ontwikkeld. Uiteindelijk heb ik mij bij Philips ontwikkeld tot business- en innovatiepartner van de zorg in diverse wereldwijde rollen. In de laatste jaren bij Philips heb ik mij toegelegd op de verankering van het bedrijf in het bredere ecosysteem. Zo zijn de Philips Foundation, de strategische relaties met Unicef, het (Internationale) Rode Kruis en diverse overheden ontstaan en gegroeid. Deze periode heeft mij doen beseffen dat wij als mens en leider een grote persoonlijke verantwoordelijkheid hebben om kennis en ervaring in te zetten voor een gezonde, eerlijke en duurzame toekomst. Dit heeft tot nieuwe stappen en ontdekkingen geleid.

Met dat besef en een mooie volle rugzak aan ervaring heb ik mij sinds 2019 op deze passie en het ‘sluiten’ van diverse cirkels in mijn leven toegelegd. Ik ondersteun en adviseer innovatieve organisaties, zoals impact ventures en social enterprises, met een focus op gezondheid-, zorg- en energiesectoren. Zo ben ik zelf als CEO verbonden aan smartQare, een social enterprise die een unieke oplossing heeft ontwikkeld op het gebied van digitale ondersteuning voor ouderenzorg.

In mijn rugzak zit een brede ervaring op het gebied van strategie, beleidsvorming, transformaties, M&A, procesverbetering en performance management in de private sector, de gezondheidszorg en de publieke sector. Mijn persoonlijke reis heeft mij en mijn gezin letterlijk over de wereld gebracht; werken en wonen in diverse andere culturen en omgevingen zijn altijd een bron van inspiratie geweest. Ik beschouw het dan ook als mijn kracht om te “verbinden, co-creëren en versnellen”.

Heb je een vraag aan mij, of wil je een afspraak maken?

Wil jij meer weten over wat executive sherpa coaching (ESC) is?

.