Close

Gijs de Vries- Executive Sherpa Coach

Als executive sherpa coach ben ik verbonden aan Mind&Health en ook als sparringpartner voor initiatiefnemer Peter Kuijper.

Wie ben ik? Gijs de Vries, executive coach voor ondernemers en directeuren

Ben actief geweest als consultant, interimmanager en bestuurder in de zorg en bij professional service firms. De boodschap ‘lymfklierkanker’ op mijn 54ste was een wake up call. Het leerde mij dat het in het leven gaat om gezondheid, geluk en goed doen. Dit besef zorgde voor een overstap van de corporate world naar het Rode Kruis; die stap heeft mijn leven verrijkt.

Als algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis heb ik met mijn team een enorme transformatie en innovatie gerealiseerd (top 4 meest inspirerende merken NL in 2018). Daarna ben ik mijn horizon weer gaan verleggen, mede ingegeven door inzichten tijdens mijn ziekte destijds. Die nieuwe horizon is gericht op een breed ‘mandje’ van activiteiten met toezichthoudende functies bij verschillende organisaties en bedrijven. Als bestuurder zijn mijn kernkwaliteiten samengevat in het woord ‘creactiveren’ (dingen creëren, mensen activeren en meer dan gemiddeld creatief zijn); dit gebruik ik ook bij specifieke projecten. Als toezichthouder geef ik deze kwaliteiten vorm en inhoud via ‘creflecteren’ en als executive coach combineer ik beide.

Ik ben een uitgesproken teamplayer met oog voor het ontbrekende detail, heb ervaring met grote veranderingsoperaties, fusiebegeleiding, topstructuurvraagstukken, reorganisaties en doorlichtingen, ICT trajecten, marketing en sales, ontwikkelen MVO strategie. Mijn stijl kenmerkt zich door een mengeling van innovatie, creativiteit en inspiratie. Altijd op zoek naar verbinding tussen mensen en organisaties. Met een ondernemende geest en vitaliteit als richtsnoer voor wat mensen beweegt.

Heb je een vraag aan mij, of wil je een afspraak maken?

Wil jij meer weten over wat executive sherpa coaching (ESC) is?

Mijn gevoel bij Mind&Health

“Opeens kwam in me op te beschrijven welk gevoel de plek van Mind&Health bij me oproept. Zo’n fraaie locatie aan het Gooimeer waar ik de eerste keer als het ware op slag verliefd op was geworden. Mooi zoals dat toen met Peter Kuijper en nu ook weer met Walter van Kuijen zo’n goede klik is. En ook met ons als de three sherpa’s. Onze samenwerking via het Executive Sherpa concept en al die bijzondere coachklanten verrijkt mijn leven.”

Mind&Health

De eerste ontmoeting meteen raak
Van de snelweg af, langs het water
Omgeving alsof in het buitenland
Langs die fraaie witte huizen
Op het verzamelgebouw af

Binnengekomen een serene rust
Zo in balans zo anders zo zich zelf
Volgens Feng Shui ingericht
Over elk element nagedacht
Met dat onafwendbare Waterfront

Die plek moest mijn EY afscheid zijn
Daarna werd het een nieuwe werkplek
Samen werkend aan de energizers
Vriendschap geboren met diezelfde klik
Als met de locatie en inrichting

Na een zwarte kruis periode
Rood kloppend in mijn hart gekleurd
En wat andere omzwervingen
Weer terug alsof dat moest zijn
Passend als een oude jas 

Elke keer dat ik bij je binnenkom
Diezelfde ervaring dat je klopt
Net als de nieuwe Sherpa vriendschap
Bijzondere plek en voorrecht
Zielsverwant en vitaal verbonden

Gijs de Vries 27-05-2022

.