Close

Astrologie is mijn passie

Astrologie

De wijsheid van je geboortedatum

Het duiden van de persoonlijke geboortehoroscoop, de tekening van de stand van de planeten op het moment van jouw geboorte, biedt ongelofelijk veel informatie over onderwerpen die jou aangaan zonder dat hiervoor lange (intake)gesprekken nodig zijn.

De afgelopen jaren is er steeds meer belangstelling voor astrologie zowel van particulieren als ZZP’ers en bedrijven. Als astrologe merk ik dat maar ook Google is het opgevallen dat steeds meer mensen de zoekterm astrologie invoeren. Het lijkt erop dat vooral Millennials de astrologie omarmd hebben in hun zoektocht naar antwoorden op levensvragen en zakelijke situaties.

Als puber heb ik alle astrologieboeken van de bibliotheek gelezen en mijn droom was astroloog en therapeut/psycholoog worden. Toch zou het nog 20 jaar duren voordat ik de volgende stap kon zetten. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de zakelijke dienstverlening voelde ik mij genoodzaakt te stoppen met werken omdat mijn dochter zware astma had en veelvuldig ziek was. Deze keuze heb ik met liefde voor haar gemaakt maar er was ook een deel in mij dat boos was dat ik me niet verder kon ontwikkelen in mijn werk.

Dit was het moment dat er een advertentie in de krant stond dat er gestart zou gaan worden met de eerste cursus astrologie in mijn woonplaats. De opleiding duurde 5 jaar en vervolgens ben ik mijn therapeutische en coachende vaardigheden gaan trainen door HBO natuurlijke geneeswijzen te gaan studeren. Inmiddels was ik mijn praktijk aan huis begonnen want thuiswerken was eind jaren 90 niet gebruikelijk. Zo kon ik werken met de zorg voor het gezin goed combineren.

Geboortehoroscoop

De geboortehoroscoop biedt een manier om de gebeurtenissen op macro- en microniveau met elkaar te verbinden. Aan de tekens van de dierenriem (Ram, Stier, Tweelingen etc.) en de planeten (venus, mars etc.) is een betekenis toegekend die parallel lijkt te lopen met ons leven.

Niet de planeten veroorzaken de gebeurtenissen, maar tussen de gebeurtenissen en de planeten is sprake van gelijktijdigheid. Astrologie is volgens Jungiaanse astrologen als Liz Greene gebaseerd op het principe van synchroniciteit. De “invloed van de sterren” bestaat niet in causale zin. Er is hoegenaamd geen causale invloed die uitgaat van de planeten of de sterren. Liz Greene verwoordt het aldus:

De stand van de hemellichamen, op een gegeven ogenblik in de tijd, reflecteert de kwaliteiten van dat bepaald moment en daarmee ook de kwaliteiten van alles wat op datzelfde ogenblik geboren wordt. Het ene veroorzaakt niet het andere, ze zijn synchroon, en spiegelen elkaar. “

Een geboortehoroscoop wordt uitgerekend op basis van de geboortetijd, geboortedatum en geboorteplaats.

Wat is er zo mooi aan astrologie?

Astrologie biedt de mogelijkheid om in een korte tijd met weinig gegevens veel inzicht in jezelf te krijgen zodat je in staat bent om patronen of blokkades in je leven te herkennen. Als het perspectief over je toekomst onzeker is, kan astrologie een hulpmiddel zijn om weer bewust te ervaren wie je bent, wat je graag wilt en opnieuw kunt realiseren waar het om gaat in jouw leven.

Veel mensen twijfelen of ze op de juiste plaats zitten in hun werk. Zonder testen te doen, kan op basis van je persoonlijke horoscoop een rapport opgesteld worden met jouw talenten, kwaliteiten, behoeften en conflicten in relatie tot werk.

Wat heeft astrologie mij gebracht?

Als ik naar mezelf als jonge vrouw kijk, had ik best veel geconditioneerde denkbeelden. De astrologie heeft me laten zien hoe verschillend mensen zijn en dat heeft mij meer begripvol, tolerant en geduldiger gemaakt. Met andere woorden, horoscopen leren duiden en het effect van de loop van de planeten leren begrijpen is een grote meerwaarde voor mijn persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Daardoor ben ik steeds dieper op mezelf afgestemd geraakt. Ik voel dat ik stevig sta omdat ik vanuit mijn kern kan leven.  Als omstandigheden mij uit die balans halen dan weet ik de weg naar mijn basis snel terug te vinden. De astrologie is een fantastisch hulpmiddel. Uiteraard moet je het nog steeds zelf doen maar als je de diepere betekenis achter gebeurtenissen en je gedrag begrijpt, verschuift je onmacht of onzekerheid naar kracht.

Wat kun je met astrologie doen?

Astrologie is ontzettend breed inzetbaar en dat maakt de consulten heel boeiend. Een kleine bloemlezing van de vragen die mij gesteld zijn:

  • Is mijn kind rijp voor groep 3?
  • Waarom weet mijn kind na een afgebroken studie nog steeds niet wat hij wil?
  • Waarom heb ik steeds conflicten met andere mensen?
  • Ik wil stoppen met werkgerelateerde studies. Mis ik dan over 2 jaar mijn promotie?
  • Is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Een voorbeeld…

De gang van de planeten door de 12 tekens verloopt cyclisch en dat geeft verschillende effecten.

Bijvoorbeeld: Op dit moment loopt de planeet Pluto van 2008 tot 2024 in het teken Steenbok. Pluto in Steenbok heeft betrekking op de volgende, inmiddels zeer herkenbare, zaken:

Ingrijpende veranderingen op maatschappelijk en economische gebied. Strijd om de macht en kracht.

De onderste steen moet boven komen. Een diepgaand streven naar juiste wetten en regels. Dit alles niet voor persoonlijk gewin of macht maar voor het collectieve belang wat eerlijk is en een groter belang dient. Pluto legt verborgen gebreken open en toont oude lijken in de kast.

In de zakenwereld voltrekken zich talloze omwentelingen; nieuwe bedrijfsstrategieën komen in de plaats van de oude economische opvattingen en zakenvoering. Autoriteiten komen ten val.

Als je deze planetaire invloed op een persoonlijke manier uit, zul je gemotiveerd worden door een vurige ambitie om de maatschappij te veranderen. Daardoor raak je verwikkelt in conflicten met de bestaande machten. Individueel word je uitgedaagd je eigen opvattingen over genoemde zaken te herzien en recht te zetten.

In je persoonlijke horoscoop kun je zien welk levensgebied Pluto bij jou aanraakt en waar jij veranderingen mag doorvoeren of minstens daarop uitgedaagd wordt.

Heb je zelf een vraag? Ik deel mijn passie voor astrologie graag.

Je kunt ook meer over mij, Angela Dol, lezen op mijn persoonlijke pagina