Close

De natuur als raadgever

Essentiele olien

Weet jij dat de natuur alles in zich heeft om mens en dier fysiek en emotioneel in balans te krijgen en te houden?

Weet jij dat een dier in vrijheid altijd op zoek zal gaan naar gewassen en kruiden die ze instinctief nodig hebben?

Wij als mens hebben dit instinct ook, en zijn dit uit het oog verloren.

De verbinding met mijn passie heb ik gevonden door het inzetten van en het werken met essentiële oliën, de werkzame stoffen uit gewassen. Ik gebruik de natuur als medicijn.

Wat zijn essentiële oliën?

Etherisch en essentieel zijn beide de benamingen die je hoort over de oliën. Beiden zijn juist. Etherisch klopt, omdat dit het meest vluchtige deel van het gewas is. Wanneer je een sterke vergroting van bijvoorbeeld een pepermuntblaadje zou bekijken, dan zal je zien dat er kleine witte bolletjes op deze blaadjes zitten. Wrijf je een pepermuntblaadje tussen je vingers dan knappen deze bolletjes en komen de vluchtige deeltjes, het etherische deel van de plant, vrij en zal je dus de pepermuntgeur ruiken.

Essentieel klopt ook omdat ze het meest essentiële deel van de plant zijn. Het is namelijk het beschermingsmechanisme van de plant. Dus wanneer er van een plant gegeten wordt, dan zijn het de essentiële oliën die de plant beschermen tegen verder opgegeten worden.  Wanneer de plant beschadigd raakt beschermen de oliën de plant tegen ziekte, omdat ze ervoor zorgen dat bacteriën of schimmels niet meer binnen kunnen dringen. De moleculen hebben een wat olieachtige eigenschap en daarom wordt het essentiële of etherische olie genoemd.

Essentiële oliën zijn 50-70x krachtiger dan kruiden, dus van 1 druppel pepermuntolie kan je wel 28 kopjes muntthee zetten!

Hoe mijn interesse in persoonlijk bewust leiderschap en de natuur zijn samengekomen

Altijd al heb ik een grote interesse voor alles wat inspiratie en motivatie geeft om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen bewust leiderschap.

Deze interesse is ontstaan vanuit 4 vragen:

  • Wie ben ik in de essentie van mijn ZIJN?
  • Waarom doe ik, ben ik en handel ik zoals ik dat doe?
  • Waar word ik gelukkig van?
  • Waar liggen mijn talenten?

Rond 2004/2005 ben ik begonnen aan een persoonlijke ontdekkingsreis. Mijn reis is begonnen vanuit een nieuwsgierigheid naar wie ik ben in de kern, in mijn ware essentie en wat mij drijft.

Het begon met een opleiding NLP en NLP coach vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe het brein werkt. Daarop volgde psychosomatiek, de taal van ons lichaam. De (on)bewuste signalen die ons lichaam ons geeft om goed voor onszelf te kunnen zorgen. Luisteren wij hier niet direct naar dan worden de signalen steeds iets groter en kunnen ze zich gaan uiten in fysieke en emotionele uitdagingen. Dit heb ik aangevuld met integrale personal training, orthomoleculaire voeding en de kracht van (sport)vasten. Op dit moment voeg ik hier Quantum Transformatie aan toe.

Mijn tweede grote inspiratie is de natuur. In de natuur is alles zuiver afgestemd en alle delen leven in symbiose. Dat houdt in dat alles elkaar nodig heeft. Magisch vind ik dat! Deze twee inspiraties hebben mij op het spoor gezet van de essentiële oliën. In 2013 kwamen de meest zuivere, best geteste etherische oliën van het merk dōTERRA op mijn pad. dōTERRA betekent gift van de aarde. Bij het ruiken van de eerste druppel wist ik dat dit voor mij bestemd was. Enkele dagen later had ik het basispakket van de 10 meest gebruikte oliën in huis. Ik ben ze gaan onderzoeken, uitproberen, laten ervaren bij andere mensen en de mogelijkheden bleken eindeloos!

Deze essentiële oliën bevatten in hun puurste vorm, zuivere informatie van de natuur voor onze cellen. Ze kunnen op fysiek en emotioneel vlak ondersteuning bieden door ze aromatisch (ruiken), topisch (op de huid) en intern (inwendig) in te zetten.

Let wel op, wanneer je oliën in wilt kunnen nemen dat je alléén voor zuivere, geteste oliën kiest en laat je altijd goed informeren! Er bestaat namelijk geen wetgeving omtrent kwaliteit en zuiverheid.

Het vergt moed en vertrouwen om de liefde in jezelf te vinden en te leven vanuit verbinding met jouw passie en unieke talenten. Ik ben dankbaar dat ik dit iedere dag doe.

Heb je zelf een vraag? Ik deel mijn passie voor essentiële oliën en transformatie graag.

Je kunt ook meer over mij, Sandra Timmerman, lezen op mijn persoonlijke pagina