Close

De beste versie van je team

Een team presteert het beste als iedereen doet waar hij goed in is, mensen elkaar wat gunnen, elkaar beter laten presteren en bereid zijn om niet alleen voor zichzelf maar ook voor een ander te werken. Zo’n team werkt met plezier, barst van de energie en haalt de beste resultaten. Voor dit teamwork ben je welkom bij Mind&Health. Samen maken we een oplossing op maat voor de beste versie van je team. 

Teamspirit & teamplayers

Een goed team draait om teamspirit en gezonde, energieke teamplayers. Om dit te realiseren, bekijken we bij Mind&Health de mentale en fysieke aspecten in samenhang en komen met een plan van aanpak: de team YOUniverse. Een aanpak die multidisciplinair en maximaal wetenschappelijk onderbouwd is. Het zorgt voor energiekere medewerkers die beter samenwerken, aandacht hebben voor elkaar en hun talenten ontwikkelen om zichzelf én een ander verder te helpen. 

De route naar een energieker team

Fase 1: analyse en bewustwording

De beste versie van je team krijgt vorm aan de hand van een aantal fases waarbij we beginnen met een grondige analyse en bewustwording. We inventariseren de huidige situatie, kijken wat goed is, wat beter kan, wat er gedaan is en kijken vooruit naar de doelen die je wilt bereiken. Aansluitend creëren we draagvlak. 

Fase 2: individuele of groepsgewijze begeleiding

Na de eerste fase kun je – afhankelijk van de uitkomsten – kiezen voor individuele of groepsgewijze begeleiding. Deze fase is altijd maatwerk, afgestemd op het team en de taal van je organisatie, en bestaat onder meer uit vragenlijsten, gezondheidsmetingen en interviews. Dit kunnen we bij jou in het bedrijf doen, of bij ons in Naarden. Verder kunnen we workshops en trainingen organiseren, met bijvoorbeeld aandacht voor eten en drinken, ontspanning, humor, bewegen/sporten en ergonomie op het werk. Of we doen één op één intakes waarbij we aansluitend een caddytraject kunnen adviseren. 

Screening en caddytraject

Voor elk teamlid kunnen we een persoonlijke (deel)screening uitvoeren, die kan bestaan uit een persoonlijkheidsanalyseeen rust- en inspanningstesteen voedings-en bewegingsanalyse, een brein-balanstesten een uitgebreid bloedonderzoekDe gegevens verwerken we in een integraal rapport en is de basis voor een plan van aanpak waarmee alle teamleden hun doelen kunnen gaan verwezenlijken. 

Een verandering in gedrag en gewoontes vraagt wel om discipline. Daarom kun je je medewerkers aansluitend 100 dagen laten begeleiden door een professionele caddy: een persoonlijke begeleider die je motiveert, stimuleert en steunt zodat je de te nemen stappen ook daadwerkelijk gaat én blijft zetten.

Fase 3: hoe verder?

Mind&Health gaat niet voor tijdelijk effect. We verankeren de vitaliteit in je team door middel van her-metingen, een tevredenheidsanalyse en integrale borging.

Energize mijn team

Soms zit een interventie in hele simpele dingen: elkaar uit laten praten, naar elkaar luisteren, je waardering uitspreken, doorvragen. Met energieke personen komt dit makkelijker tot stand.

Spontane reacties van onze klanten

Zelfs de koelste kikkers waren onder de indruk!

“Peter, oprecht…, het was goed met hoofdletters! De elementen die je uit het leefplan hebt geselecteerd, de vertaling naar onze groep en setting, de prikkelende beelden, opbouw, afwisseling, bewuste eenvoud, lardering met persoonlijke elementen, je tempo, humor, gewone taalgebruik, non-verbale communicatie en de geslaagde interactie. Ik houd hier een heel goed gevoel aan over. Maar ook de koelste kikkers van onze club waren zichtbaar, en naderhand hoorbaar, onder de indruk.”

Karin Kasteleijn – Loopgroep Oegstgeest

Van individuele professionals naar een heus team!

“Peter, bedankt voor een mooie en waardevolle sessie met het team vanmiddag. Het doel was samen een eerste, solide stap te zetten om het team dichter bij elkaar te brengen met als einddoel het team beter te laten samenwerken ten behoeve van het collectieve belang. Dat heb jij op een bijzonder plezierige en toegankelijke manier gerealiseerd. Ik zie uit naar de vervolgstappen en ben erg blij dat we deze stap samen hebben genomen!”

Coen Vleesenbeek – directeur van Thexton Armstrong 

Warm welkom

“Vanaf het eerste contactmoment tot aan de evaluatie hebben wij de samenwerking met de professionals van Mind&Health als heel positief ervaren. Met name de persoonlijke aandacht en de positieve energie heeft grote indruk op ons gemaakt.Bij aankomst werden we warm welkom geheten met een heerlijke verse smoothie. De rustgevende inrichting van de locatie in Naarden en het prachtige uitzicht gaf ons gelijk een prettig gevoel.”

Mirjam Spooren – afdelingsmanager bij het Tergooi Ziekenhuis 

Mijn teamleden konden hun eigen, bewuste keuzes maken.

“Met mijn team (18 personen) hebben wij in de aanloop naar een reorganisatie een begeleidingstraject gedaan met een focus op het aanboren van de energiebronnen van de individuele teamleden én op de onderlinge samenwerking. Belangrijkste behaalde resultaten zijn dat teamledenbewuste, eigen keuzes konden maken. Daarnaast was er veel openheid en respect voor de individuele keuzes in het onderling contact tussen collega’s zodat zij elkaar konden ondersteunen in deze bijzondere situatie.”

Aggie Stevens-Hinskens – Manager Klant & Kwaliteit Productie bij Post NL

Het UWV werkt energiek aan haar vakmanschap...

“Proeflokalen bij het UWV zijn bijeenkomsten in het teken van onderlinge deskundigheidsbevordering & vakmanschap. Ze behandelen actuele thema’s en je leert collega’s kennen uit je eigen district. Je wordt geïnspireerd door een professional en deelt kennis en ervaringen om van elkaar te leren.” Lees hier meer…

Ilonka Duijsen – Ambassadeur Proeflokalen van het UWV 

Met een stuk bewustwording kom je als team verder

“In het programma van Mind&Health dat aan mijn team geboden is, is ruimte voor gesprek, vragen en twijfels. Dat maakt dat ik persoonlijk enthousiast ben. Tegelijkertijd heb ik ook gemerkt dat het thema niet voor alle teamleden even passend was. Al met al denk ik dat er een stuk bewustwording is gecreëerd en dat we daar als team mee verder kunnen.”

Céline de Krom – afdelingsmanager Chirurgie bij het Tergooi Ziekenhuis