Close

De beste versie van jouw organisatie

Gemotiveerde en vitale medewerkers zorgen ervoor dat je als organisatie beter presteert en sneller kunt inspelen op veranderingen. Een investering in de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van je mensen genereert dan ook een hoog rendement, zoals meer werkplezier, een goede samenwerking en onderlinge communicatie, minder ziekte en burn-out. Dat krijgen we ook terug van onze klanten. Met een plan op maat, de corporate YOUniverse, zorgen we voor dit rendement en verankeren dit in je organisatie. Dit levert meetbaar klinkende munten op, want je klanten ervaren dit en daardoor word je als werkgever ook aantrekkelijk.

Energieke medewerkers

Fitte en energieke medewerkers zorgen voor fitte organisaties die klaar zijn voor de toekomst. Zo blijkt uit onderzoek van Harvard University dat elke geïnvesteerde euro in het voorkomen en terugdringen van verzuim er maar liefst zes oplevert. 

Integraal en preventief

Waar energie stroomt, stroomt plezier, enthousiasme en rendement. Daarom spreken we ook liever over energiemanagement dan over duurzame inzetbaarheid. Samen met jou als eigenaar of met je stakeholders bepalen we je missie en visie op dit vlak. We inventariseren de huidige situatie, kijken wat goed is, wat beter kan, stellen de doelen vast die we willen bereiken en zorgen voor bewustwording en draagvlak. Daarbij bekijken we de mentale en fysieke aspecten in samenhang. Een integrale aanpak die multidisciplinair en maximaal wetenschappelijk onderbouwd is. 

Een energieke start

Als we bij organisaties aan de slag gaan, beginnen we meestal met één of enkele teams. Daarna kunnen meer teams aansluiten. Het voordeel hiervan is dat je organisatie een snelle en effectieve start kan maken. Bovendien werkt het enthousiasme van deelnemende teams aanstekelijk op de overige, dan nog niet deelnemende teams. 

De route naar een energieke organisatie

Fase 1: analyse en bewustwording

Een energieke organisatie die klaar is voor de toekomst, krijgt vorm aan de hand van een aantal fases waarbij we beginnen met een grondige analyse en bewustwording. We inventariseren de huidige situatie, kijken wat goed is, wat beter kan, wat er gedaan is en kijken vooruit naar de doelen die je wilt bereiken. Aansluitend creëren we draagvlak. 

Fase 2: individuele of groepsgewijze begeleiding

Na de eerste fase kun je – afhankelijk van de uitkomsten – kiezen voor individuele of groepsgewijze begeleiding. Deze fase is altijd maatwerk, afgestemd op de verschillende teams  en de taal van je organisatie, en kan bestaan uit vragenlijsten, gezondheidsmetingen en/of interviews. Dit kunnen we bij jou in het bedrijf doen of bij ons in Naarden. Verder kunnen we workshops en trainingen organiseren met bijvoorbeeld aandacht voor teambuilding/samenwerking, voeding, ontspanning, humor, bewegen/sporten en ergonomie op het werk.  Of we doen één op één intakes waarbij we aansluitend een caddytraject kunnen adviseren. 

Fase 3: hoe verder?

Mind&Health gaat niet voor tijdelijk effect. We creëren goede samenwerking, gezondheid en gemotiveerdheid bij je medewerkers en verankeren dit in je bedrijf door middel van her-metingen, een tevredenheidsanalyse en integrale borging. Zodat het in het DNA van je organisatie gaat zitten en je klaar bent voor elke uitdaging. Nu en in de toekomst.

Energize mijn organisatie

Reacties van onze klanten

De aanmeldingen voor het vitaliteitsprogramma stroomden binnen

“Samen met Mind&Health hadden we een boeiend vitaliteitsprogramma samengesteld op basis van de ’10 Mind&Health energizers’, een fysieke healthcheck, en een vitaliteitsgesprek met één van de coaches van Mind&Health om je persoonlijke uitslagen mee te bespreken. De aanmeldingen voor het programma stroomden na de inspiratiesessie binnen en de reacties na afloop waren alleen maar positief en dat is best uitzonderlijk kan ik wel zeggen.”

Jacqueline Huisman – senior HR adviseur bij Scildon (voorheen Legal & General)

Van 't Hek Groep vertelt bij ‘BNR In bedrijf’ over hun ervaringen met Mind&Health

BNR In Bedrijf reist af naar Zuidoostbeemster. Daar zijn ze te gast bij funderingsbedrijf van ‘t Hek Groep. Zij laten oudere werknemers begeleiden om fit en gezond hun pensioen te halen. Mind&Health mag hieraan bijdragen.

Afgepeigerd

Het aanleggen van funderingen is zwaar fysiek werk. Veel medewerkers krijgen klachten. “En daarom is het belangrijk dat we onze mensen de juiste begeleiding geven”, vertelt Patricia Koning, hoofd personeelszaken van het bedrijf. “Het doel: zorgen dat werknemers op de dag van hun pensioen niet op en afgepeigerd zijn.”

Aan tafel ook promovendus Bram Fleuren van de Maastricht University. Hij deed onderzoek naar duurzame inzetbaarheid. Naast hem zit Peter Kuijper, oprichter van Mind&Health, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het begeleiden van werknemers naar een fitter en gezonder bestaan. Zo ook bij van ‘t Hek.

Luister naar de uitzending ‘Fit met pensioen’
van woensdag 27 maart 2019, 14:01


Het UWV werkt energiek aan haar vakmanschap...

“Proeflokalen bij het UWV zijn bijeenkomsten in het teken van onderlinge deskundigheidsbevordering & vakmanschap. Ze behandelen actuele thema’s en je leert collega’s kennen uit je eigen district. Je wordt geïnspireerd door een professional en deelt kennis en ervaringen om van elkaar te leren.” Lees hier meer…

Ilonka Duijsen – Ambassadeur Proeflokalen van het UWV 

Is jouw organisatie wellicht toe aan een duurzame energieboost?

Lees hier het artikel uit de Gooi- en Eemlander/Leidsch Dagblad van 5 mei 2019