Close

Van maatschappij naar maatschapwij door Harry Starren

Aankomende Masterclass (40e): 

Van maatschappij naar maatschapwij door Harry Starren (gepassioneerd luisteraar, lezer, schrijver en spreker)

Datum:            28 januari 2019

Tijd:                van 17.00 tot 21.00 uur

Locatie:          Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

 

VERBROKEN VERBINDING

Mentale en lichamelijke gezondheid als collectief goed: van ‘ik’ naar ‘wij’.

We zijn geneigd ziekte en gezondheid te zien als een individuele zaak. Dat is – hoe rijk ook- een beperkte invalshoek. De sociale omgevingsdimensie bij gezondheid wordt onderschat en omdat interventies in deze dimensie geen verdienmodel kennen, worden zij nauwelijks onderzocht. Er is geen economisch belang bij gediend. Toch zijn er indicaties dat sociale interventies, met name bij angst en depressie, kansrijker zijn dan traditionele interventies in de spreekkamer van de dokter of de psycholoog en psychiater.

Inmiddels nadert het aantal volwassenen dat structureel pijnstillers, rustgevers en slaapmiddelen gebruikt een niet eerder vertoont niveau. Een deel van de gebruikers is verslaafd. Er is sprake van een maatschappelijk probleem dat zonder passend antwoord verder zal groeien. Een individueel pijnlijk en tevens collectief kostbare zaak.

We moeten met elkaar van gedachten wisselen over andersoortige interventies dan de traditionele.

Interventies die mentale en lichamelijke gezondheid durven te definiëren als een collectief goed. Dat vergt een beweging van ‘ik’ naar ‘wij’.

Als het ‘ik’ in nood is dan zijn ‘wij’ het antwoord. De verbroken verbinding dient hersteld te worden.

 

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Ook nu kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 

Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
  • Aanmelden kan via ons Masterclass aanmeldformulier.

 

Harry Starren (1955) studeerde Geschiedenis in Utrecht en Politicologie/Bestuurskunde in Amsterdam.
Voorts postdoctoraal: psychologie in (UFSIA) Antwerpen, Onderhandelen in Madrid (Instituto de Empresa) en leidinggeven aan professionals in Boston (Harvard) en publiek management aan de university of Maryland (Baltimore).

 Hij was leraar in het middelbaar onderwijs, universitair onderzoeker en docent en directeur van het Postacademisch Onderwijs (PAO) bedrijfs- en bestuurswetenschappen. Hij was lange tijd algemeen directeur van De Baak. Tot voor kort was hij voorzitter van de Federatie van de Nederlandse Creatieve Industrie en decaan van de Nederlandse School. Nu is hij o.a. voorzitter van de RvT van de Vrije Hogeschool en bestuurslid van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Starren schrijft columns en artikelen voor het Financiële Dagblad, voor de Optimist, en het vakblad M&C voor organisatieprofessionals. Hij interviewt voor het radiostation People Power en het YouTube kanaal ‘cafe Weltschmerz’

Zijn meest recente boek is ‘Think Like a Manager, Don’t Act Like One’.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5c125ae58f40e_selected-products” products=”9200000038309456,666855344,666882358,666852474″ name=”Harry Starren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”F6F6F5″ border_color=”F6F6F5″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]