Close

Rust- en inspanningstest

Met de rust- en inspanningstest verbeter je jouw energie en vitaliteit!

  • Ervaar jij een gebrek aan energie, ben je vermoeid of heb je een gehaast of gespannen gevoel?
  • Heb je ademklachten; zoals het idee adem te kort te hebben, te onrustig of niet door te kunnen ademen?  
  • Heb je het idee dat je continue ‘aan’ staat en slecht kunt ontspannen of herstellen?
  • Heb je slaapklachten, een slechte concentratie of een hoge bloeddruk?
  • Wil je vitaler worden of wil je je sporten verantwoord opbouwen, maar weet je niet hoe?

Met al deze vragen kun je bij de rust- en inspanningstest terecht en kunnen deze beantwoord worden. Je krijgt inzicht in hoe het zenuwstelsel, je brein en je ademhaling elkaar beïnvloeden en we laten je zien hoe jij weer controle op je systeem kunt hebben en je vitaliteit kan laten toenemen.

Wat doen we bij de rust- en inspanningstest?

We meten je ademritme, hartslag en hartcoherentie, je herstelvermogen en omslagpunt voor een trainingsadvies en -schema op hartslag.

Een ademanalyse en rust- en inspanningstest geven veel inzicht in hoe je ademt in rust en bij (in)spanning. We kijken naar de efficiëntie van je adempatroon zowel in rust als bij sporten en beweging. We adviseren welke ademoefeningen jou het best passen om meer ontspanning te ervaren en hoe je deze eigen kunt maken om een rustig en efficiënt adempatroon in je dagelijks leven te bewerkstelligen.

Het onderzoek duurt 1,5 uur en binnen twee weken krijg je een uitgebreid verslag met alle adviezen, informatie en cijfers.

Bij een volledige screening is de rust- en inspanningstest een vast onderdeel naast een bloedonderzoek, voedingsanalyse, persoonlijkheidsanalyse, breinbalanstest en bewegingsanalyse. Uiteraard kunnen ook losse onderdelen gekozen worden.
Kijk bij ons aanbod voor de verschillende mogelijkheden.

Rust-en-inspanningstest