Close

Marieke Proper – relatietherapeut en vitaliteitscoach

Onze klanten ervaren mentale en/of fysieke spanning, voortkomend uit relatie en/of werkstress. Mind&Health klanten leren hoe ze optimaal voor zichzelf kunnen zorgen begint soms bij beter slapen en meer ontspannen, maar daarnaast ook communicatief sterker worden door over te brengen waar grenzen en behoeftes liggen. Binnen onze trajecten maken spanning en oververmoeidheid plaats voor energie, rust en een nieuw perspectief.

Wat kan je van mij verwachten in contact met jou?

Dat we snel weten wat de reden is van jouw uitdaging. Dat we naast de reden een stip zetten op de horizon. Waar sta je over pakweg 3 maanden? Wat is er dan werkelijk veranderd? Vervolgens zetten we behapbare stappen om daar uiteindelijk te komen, zodat je uiteindelijk ook echt beter slaapt, minder alcohol drinkt, fijner contact hebt met collega’s of je naasten en glashelder hebt welke keuze je voor jezelf wilt maken. Aan het einde van ons traject heb jij meer zelfvertrouwen.

Heb je een vraag aan mij, of wil je een afspraak maken?

Wie ben ik? Marieke Proper, relatietherapeut en vitaliteitscoach

Sinds 8 jaar ben ik actief als coach, caddy & supervisor bij Mind&Health. Ik ontvang een groot deel van onze klanten voor hun intake. Onze prachtige locatie, de warmte en betrokkenheid die we hier voelen, maar ook onze praktische handvatten maakt dat onze klanten graag naar Naarden komen en zelfs bekenden en collega’s doorverwijzen. Ik werk met enorm veel plezier en dat voelen mijn klanten. Ik wil echt dat het beter met hen gaat en die betrokkenheid is merkbaar en zichtbaar in mijn werkwijze. Klanten kunnen van mij een spontaan appje verwachten met de vraag; ‘Hoe gaat het met je?’ Ik ben opgeleid relatiecounselor (denk aan koppeltherapie, overspel, maar zeker ook aan het versterken van communicatievaardigheden) , counselor bij verslaving (denk aan werk, alcohol, seksualiteit, drukke gedachten) en vitaliteitscoach (Albert Sonnevelt). Ik kijk multidisciplinair naar vraagstukken van klanten, zodat ze ook de juiste handvatten krijgen. Voorbeeld; buikpijn komt niet altijd door stress, je kan ook een lactose-intolerantie hebben. Het is fijn als je dat we alle kennis onder één dak hebben hier. Dat is meermaals enorm waardevol gebleken voor onze klanten.

Waarover kunnen we in gesprek

  • Slaapproblemen/vermoeidheid
  • Stresshormonen/neigingen tot verslaving
  • Overspannenheid/burn-out gerelateerde klachten
  • Relatieproblemen/overspel/disbalans in relaties
  • Communicatievaardigheden

Eerder werkte ik in opdracht van Mind&Health al voor:

Kimberley / 2021
Teamleider HR

Marieke is een fijn mens, doortastend en ze laat je dingen inzien. Ze is ook niet bang om je daarmee te ”confronteren”. Het voelde voor mij zeker dat Marieke betrokken was, er was aandacht voor hoe het ging, en ik vond het ook leuk dat ze tussen de gesprekken door bijvoorbeeld een appje stuurde om te vragen hoe het gaat.

Monique / 2021
HR- manager

“Ik ben heel tevreden. Ik bedacht het mij laatst nog hoe wonderlijk het is dat je best lang bepaald gedrag vertoond of dingen op een bepaalde wijze doet en hoeveel verandering daar dan nog in te behalen is.

Bart / 2021
Hoofduitvoerder

“Dit coaching traject heeft mij geholpen stappen in de goede richting te zetten om het doel te behalen. Van Marieke kreeg ik goede reflectie om continue te kijken naar waar nog winstpunten te behalen zijn.

Johan / 2020
Managing Director

Marieke is een echte caddy voor me. Ze stelt veel mooie vragen en geeft daarmee perspectief. Fijn ook dat ze mij soms achter de broek aan zit om follow-up ook echt te plegen. In de waan van de dag is het makkelijk om dingen te vergeten of niet te doen. Marieke helpt me ook om duidelijke prioriteiten te stellen met daarbij een directe link naar de energizers.

Theo / 2020
Directeur/ belastingadviseur

“Uit het coachtraject met Marieke kwamen enkele eyeopeners en ook handvatten om direct mee aan de slag te gaan. De stijl van Marieke is verhelderend, soms confronterend en zeker inspirerend.”