Close

Progamma: slaap-en leefstijl analyse

Wat?

Een slaap- en leefstijlanalyse is een analyse van je leef- en slaapritme, waarbij je activiteit, slaap, rust en verschillende biomarkers gemonitord worden.

Waarom?

Je hoeft niet gepromoveerd te zijn om te weten dat slaap essentieel is. Iedereen die moeite heeft om de volgende dag door te komen na een slechte nacht, kan je dat vertellen. Maar hoe essentieel is slaap nou daadwerkelijk?
Uit verschillende studies blijkt, dat de kwaliteit van slaap op persoonlijk niveau, geluk of het tevreden-heidsniveau van mensen voorspelt (Hargreaves, 2000; Shin & Kim, 2018). Onderzoek van Burton et al. (2017) duidt de relatie aan tussen slaap, korte termijn uitval en het aanwezig zijn maar weinig uit handen krijgen. Daarnaast is bewezen, dat slaap en mentale en fysieke stress elkaar sterk beïnvloeden (Åkerstedt et al., 2002; Huang et al., 2011). Verder duidt een studie onder honderdduizenden werk-nemers in verschillende industrieën van Gingerich et al. (2018) een stevige positieve correlatie aan tussen de kwaliteit van slaap en de mate van hoe productief mensen zijn op het werk. Een systematische review van Robbins et al. (2019) laat zien dat het promoten van gezondheid en slaap door organisaties via gezondheidsprogramma’s, de slaaptijd en -kwaliteit van hun werknemers en hierop hun prestaties overdag deed toenemen.

Hoe?

Data wordt verkregen via een biometrische ring, weekschema en slaapvragenlijst. Aan de hand van deze informatie wordt er in ons Cloud platform gezocht naar verbanden, waarbij biomarkers tegen elkaar worden afgezet om correlatie te ontdekken.

Biometrische ring

Tijdlijn

  1. Aanschaf of lease van de biometrische ring
  2. Periode data verzamelen
  3. Uitvragen vragenlijst en weekschema
  4. Analyse
  5. Sessie van 2 uur
  6. Plan van aanpak
  7. Eventueel vervolgsessie van 2 uur

Wat mag je verwachten?

Een doorgronde analyse van welke effecten jouw leefritme, persoonlijke kenmerken, agenda en gedrag hebben op je slaap en energie. In een sessie van 2 uur wordt data gekoppeld aan je persoonlijke ervaringen.

Het verschil wat we hier maken, is je op een inzichtelijke manier in dit proces meenemen, zodat je de mechanismen leert begrijpen. Dit levert een duidelijk theoretisch kader op waaraan concrete acties opgehangen worden, zodat je begrijpt waarom je iets doet. Op deze manier word je zelfredzaam in het aansturen van de kwaliteit van je slaap en algehele energieniveau, wat essentieel is voor duurzame winst.
Hieruit volgen een aantal evidence-based practices: acties per dagdeel, die specifiek van toepassing zijn op jouw situatie.
Dit wordt uitgebreid vastgelegd in een verslag, onderbouwd met bevindingen uit de onttrokken data.
Deze analyses kunnen ook op organisatie- en/of teamniveau worden uitgevoerd, waarbij het bijvoorbeeld aan een gezamenlijke slaap-challenge kan worden gekoppeld.

Prijssetting

Optie 1:
Lease biometrische ring (100 dagen), uitgebreide data-analyse, twee coachingssessies en advisering van 2 uur, gepersonaliseerd verslag met plan van aanpak.
€ 1.075,= ex btw, incl. lease biometrische ring en oorsensor


Optie 2:
Lease biometrische ring (50 dagen), uitgebreide data-analyse, coachingssessie en advisering van 2 uur, gepersonaliseerde interventies in bullets.
€ 785,= ex btw, incl. lease biometrische ring en oorsensor

Privacy

Data wordt niet buiten Mind&Health gedeeld. Na afloop wordt data ontkoppeld van ons platform.

Wil je ook beter slapen en uitgerust wakker worden? Meld je dan nu aan.