Close

‘Vrouwelijke hormonen, het verdient meer aandacht, al vanaf je 35e ’

Aankomende Masterclass (57e): 

‘Vrouwelijke hormonen, het verdient meer aandacht, al vanaf je 35e’ door Marieken van der Leest (hormooncoach, trainer en Cesar oefentherapeut) en Marieke de Witt (diëtist, leefstijlcoach, trainer en auteur) 

Datum:            21 november 2022
Tijd:                  van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie:           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

Opvliegers, kilo’s aankomen, geen energie en te vermoeid om nog een leuke vrouw te zijn door de talloze slapeloze nachten? Meer dan 1 miljoen Nederlandse vrouwen zitten op dit moment in de overgang. Zij ervaren een periode waarin hormonen veranderen en parallel de vruchtbaarheid voorgoed verdwijnt. Deze jaren staan bekend als iets waarop de meeste vrouwen zich niet verheugen en die ook een brug vormen naar de volgende fase in hun leven. Vind jij het net als wij belangrijk dat je als vrouw weet hoe je lichaam werkt, wat er verandert in deze periode en wat je kunt doen om er zo goed mogelijk doorheen te komen?

Marieken en Marieke nemen je mee in het boeiende verhaal over hormonale veranderingen die invloed (kunnen) hebben op je fysieke en mentale welbevinden. Deze masterclass geeft antwoorden op veel persoonlijke vragen die vrouwen hebben over de overgang. Daarbij combineren Marieken en Marieke kennis over de hormonen met inzichten over leefstijl. Hoe fijn is het om eens op een avond zonder remmingen dit onderwerp aan te snijden in een sfeervolle en veilige setting?

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).
Marieke de Witt 2022

Marieke de Witt (1973) is mede-eigenaar van VoedingsAdviesGroep Utrecht. Daarnaast is zij actief betrokken bij stichting Voeding Leeft, waar zij trainer is voor de programma’s keerdiabetes2om, leef met reuma en leef met MS. Bij Mind&Health is zij samen met Marieken en twee collega’s bezig met het opzetten van een overgangsprogramma voor vrouwen. Eind 2020 heeft zij een boek uitgebracht ‘(W)Eet’, waarin jarenlange kennis en ervaringsverhalen samenkomen. Marieke schrijft en kookt graag in haar vrije tijd. Voor de nodige beweging gaat zij met een vriendin regelmatig hardlopen én wandelt zij, bij voorkeur in de bergen. Marieke is getrouwd en heeft twee zoons.

Marieken van der Leest

Marieken van der Leest (1973) werkt als hormooncoach en Cesar (bedrijfs-)oefentherapeut. Ze is in deze hoedanigheid werkzaam voor verschillende arbodiensten en begeleidt ‘The Menopause Therapy Retreat’ in Spanje. Ze coacht bij Mind&Health, waar ze samen met Marieke en twee collega’s een programma speciaal voor vrouwen in de overgang ontwikkeld heeft. Dit onderwerp heeft haar passie, omdat deze fase, naast soms heel lastig, ook zo’n magische transitie is. Marieken is graag onder de mensen, waaronder haar gezin. Yoga, hardlopen en in de natuur zijn laden tevens haar batterij op.