Close

‘De bedoeling van verschillen’

Aankomende Masterclass (60e): 

De bedoeling van verschillen’ door Ewald Theunisse (auteur van het boek ‘De begripscode’, spreker en mede-oprichter van De BegripsAcademie)  

Datum:            8 mei 2023
Tijd:                  van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie:           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

Van de 8 miljard mensen op deze planeet zijn er geen twee met hetzelfde DNA. We zijn allemaal uniek. Als dat niet het plan was geweest, had de evolutie ons wel steeds meer naar elkaar toe laten groeien. Dat is niet gebeurd. Het dient dus ergens voor. Het heeft nut. Het daagt ons uit om a) ervan en ermee te leren omgaan er zo geen last van te hebben én b) op het nut ervan te vertrouwen en te bouwen.

Het eerste deel van deze masterclass gaat over de ongemakken en ergernissen van verschillen. Kom jij deze emoties ook tegen, wellicht zelfs regelmatig? We gaan ook kijken waardoor ze veroorzaakt worden – en hoe makkelijk het is ze met elkaar te voorkomen. Op een interactieve manier maak je kennis met de vierstemmige wereld, waarin je elkaar in vier frequenties kunt vinden en verstaan, voorbij onbegrip en irritaties.

Het tweede deel – na de smaakvolle maaltijd – wordt gewijd aan inzichten en praktische en impactvolle oefeningen in levenskunst en medemenselijkheid. Je ontdekt wat anders kijken en luisteren doet in de interactie met anderen. Wat het veranderen van leestekens teweeg kan brengen. Hoeveel er is dat we delen? En dat dit dan weer het fundament is van succesvoller, gelukkiger én completer zijn dankzij verschillen.

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 97,50 (excl. btw).
    (let op: de prijs is na 10 jaar idd sinds onze 60e masterclass verhoogd vanwege de gestegen inkoopkosten (o.a. voor de catering))

Ewald (1960) is medeoprichter en aanvoerder van de BegripsAcademie, die in 2010 begon met een simpele missie: het vergroten van onderling begrip tussen mensen. Daartoe dienen praktijkonderzoek, publicaties, trainingen, cursussen en opleidingen. ‘Je wereld is zo groot als je blikveld’, is een van zijn motto’s. In dat licht zal het niet verbazen dat op zijn kaartje de functienaam Verrekijker staat: iemand die altijd op zoek is naar nieuwe perspectieven die de horizon verleggen en verbreden.    

Wat onze klanten zeggen over onze masterclasses:

“De lat ligt hoog op jullie masterclassavonden! Ik ben steeds weer onder de indruk.”Tom

 Deze avonden zijn erg leerzaam en de kennis wordt op een leuke, luchtige manier gebracht.”Robbert

“Het zijn prachtavonden, mooie sprekers met heldere boodschappen, open warme ruimte met adembenemend uitzicht, heerlijk en gezond eten met heel fijn gezelschap!” Charlotte