Close

Marieken van der Leest – vitaliteitscoach, oefentherapeut en ergonoom

 
Marieken van der Leest

Ik geloof in een integrale aanpak voor meer vitaliteit en veerkracht. Een aanpak waarin fysiek & mentaal met elkaar verbonden zijn. Daarom ben ik betrokken bij Mind&Health.

Wat kan je van mij verwachten in contact met jou?

Curatief

Bij (chronische) pijnklachten kijken we samen naar de invloed van je bewegen op je klachten. Veroorzaakt dat je klachten, houdt dat ze in stand? Wanneer die invloed aanwezig is zal ik je leren hoe je dat zelf kunt oplossen.

Preventief

Heb je weinig of geen klachten, maar wil je meer weten over je lichaam en waardoor er klachten kunnen ontstaan, dan kan ik je in 1 of 2 sessies inzicht geven in hoe je mogelijke klachten kunt voorkomen.

Voorbeelden:

 • Risico inventarisatie: welk risico loop je op het ontwikkelen van klachten?
 • Werkplek inrichting: hoe richt je jouw werkplek in ter voorkoming van klachten?
 • Zithouding in de auto: hoe voorkom je klachten tijdens het auto rijden?

Uiteraard kun je met allerlei vragen bij me terecht. Of het nou gaat om (het voorkomen van) klachten tijdens werk, sporten, koken, klussen enzovoort.

Bij onderstaande klachten kan ik je zeker helpen

 • Rugklachten
 • Nek-, schouderklachten
 • Slijmbeursontsteking
 • Tennis-, golferselleboog
 • Carpaal Tunnelsyndroom
 • RSI/CANS

Physical Sense Methode

Ik werk volgens de Physical Sense Methode, hierbij leer ik mensen hun eigen pijnklachten te analyseren en op te lossen. Kortom: je wordt je eigen therapeut! De belangrijkste elementen waar deze methode uit bestaat:

 • Uitleg hoe je lichaam werkt wat betreft bewegen, aan de hand van beeldmateriaal
 • Uitleg en zelf ervaren waarom bepaalde bewegingen/gewoontes pijn veroorzaken
 • Uitleg en zelf ervaren hoe deze beweging zonder pijn kan worden uitgevoerd
 • Training van de nieuwe manier van bewegen in zoveel mogelijk verschillende situaties en door veelvuldige herhaling eigen maken

Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij het aanleren van een nieuwe sport. In het begin kost het je moeite om een bepaalde beweging uit te voeren. Het voelt zelfs niet lekker: je kunt spierpijn en andere ongemakken ervaren. Na verloop van tijd wordt de beweging natuurlijk en gaan je spieren er aan wennen. Nu kun je voelen wanneer je de beweging goed doet of niet.

 

Heb je een vraag aan mij, of wil je een afspraak maken?

Wie ben ik? Marieken van der Leest, vitaliteitscoach, oefentherapeut en ergonoom

Als gediplomeerd oefentherapeut en ergonoom werk ik volgens de Physical Sense Methode. In de afgelopen 10 jaar heb ik me gespecialiseerd in het helpen van mensen met werkgerelateerde klachten of, nog beter, het voorkomen daarvan. Denk daarbij niet alleen aan mensen die veel met een computer werken, en bijvoorbeeld ook aan kappers, mensen in de bouw of diegenen die veel in hun auto zitten. Middels mijn coaching stel ik je in staat zelf je klachten op te lossen of te voorkomen.
Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is wel hard werken!

 

Eerder werkte ik in opdracht van Mind&Health al voor:

Jan Philip/ 2020
Arbeidsdeskundige bij Gemeente

Sinds 2002 werk ik, bij verschillende organisaties, samen met Marieken. Marieken laat zich kennen als een professional die haar vak verstaat. De manier van werken is open en gericht op samen het eindresultaat bereiken. Marieken weet resultaten te bereiken samen met de medewerker die structureel zijn. Veel van de medewerkers die door haar zijn behandeld kunnen hun werk weer gewoon uitoefenen. Zowel leidinggevenden als medewerkers zijn tevreden over de behaalde resultaten. Een groot voordeel voor de organisatie is dat Marieken op locatie komt. Een miniem aan productieverlies. Een aanbeveling om snel resultaat te boeken met een structureel resultaat.

 

 

Annemiek / 2020
Operations Management

“Marieken is een professional met passie voor lijf en leden. Zij bezit een goede combinatie van expertise, humor en no nonsense aanpak en dat maakt haar naast een prettige persoonlijkheid ook een goede therapeut. Ik heb zowel als collega als als ‘patiënt’ met Marieken te maken gehad en vond haar in beide rollen erg prettig om mee te werken. Een jaar of tien geleden had ik zulke zware RSI-klachten dat ik vrijwel niets meer kon doen. Toen ik bij Marieken terechtkwam, was ik al een jaar niet meer in staat te werken. Marieken had mij echter binnen zes weken pijnvrij en inmiddels werk ik al weer jaren zonder problemen fulltime. Door de methode die Marieken gebruikt ben ik prima in staat geweest om de paar keer dat ik nog pijnklachten heb gehad deze zelf op te lossen.”