Close

Gratis apps die je stimuleren om water te drinken.

Water drinken

Vergeet je om voldoende water te drinken? Gebruik dan een van de gratis apps die je stimuleren om water te drinken. Met grote regelmaat een paar slokken water is de beste opbouw naar gezond drinken.

1. Hydranome

(https://hydranome.com/mobile-app)

Bij deze app hoort een speciale drinkfles. De fles vul je ’s ochtends, waarna je de rest van de dag steeds als de app je eraan herinnert een paar slokken water neemt. Je stelt zelf in hoe vaak je een herinnering wilt ontvangen. Daarnaast kun je je voortgang delen met vrienden. Wat is er tenslotte leuker dan samen aan een goed voornemen te werken?

2. Aqualert

(https://aqualertapp.com/)

In deze app krijg je veel informatie over waarom het belangrijk is om voldoende water te drinken.Erg interessant! Je kunt berekenen hoeveel water je dagelijks nodig hebt en je kunt je gewicht en je dagelijkse activiteiten doorgeven. Ook kunnen de gegevens gesynchroniseerd worden met Google Fit. altijd handig. De gegevens uit Fit worden dan overgenomen in Aqualert.

3. Plant Nanny

(https://plantnanny.app/)

Deze app gebruikt een een grappige formule: je kiest een plant, die je elke keer als je zelf water drinkt ‘water geeft’. Je hebt de keus uit een paar verschillende plantjes en een paar verschillende potten waar je de plantjes in kan planten. Natuurlijk kan je ook verschillende bekers of flesjes instellen zodat je altijd de dezelfde hoeveelheid aan het plant geeft als dat je zelf drinkt. Als je genoeg hebt gedronken gaat de plant groeien. De App zal je helpen herinneren dat het tijd is om water te drinken.

Nader kennismaken met Mind&Health?