Close

‘Gezonde voeding: een uitgekauwde hype of relevanter en interessanter dan ooit?’

Aankomende Masterclass (52e): 

‘Gezonde voeding: een uitgekauwde hype of relevanter en interessanter dan ooit?’ door Marieke de Witt (diëtist, leefstijlcoach, auteur en trainer)

Datum:            25 oktober 2021
Tijd:                  van 17.00 tot 21.00 uur
Locatie:           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D, Naarden

Overgewicht is al decennia een groeiende uitdaging voor de mensheid.

Daarmee blijft ook de dieethype zich maar (her)uitvinden. Het goede nieuws: over een gezonde leefstijl en de effecten daarvan op onze gezondheid, ons immuunsysteem en leefstijl gerelateerde ziekten wordt steeds meer bekend.

Toch worden we met z’n allen steeds zwaarder (bij 1 op de 2 Nederlanders is in meer of mindere mate sprake van ‘een paar kilo of meer te veel’), wat ons bovenal ongezonder maakt. Heb jij er inmiddels je ‘buik’ letterlijk van vol? Kom dan deze avond naar Naarden. Waarom? Er wordt veel gesproken en geschreven over voeding en we zijn er steeds bewuster mee bezig. Na meer dan 10 jaar praktijkervaring en meer dan 3.000 mensen gesproken te hebben over issues rondom voeding is er in de werkwijze van Marieke een duidelijke rode draad ontstaan.

Marieke neemt je mee in deze rode draad. Ze laat je zien hoe je lichaam werkt, wat er gebeurt als je eet, maar misschien nog wel belangrijker, wat er gebeurt als je niet eet. Ben je metabool ontregelt, heb je diabetes type 2, en/of ontwikkel je steeds meer buikvet? Met de termen metabole flexibiliteit, insulineresistentie en laaggradige ontstekingen ga je inzien dat dit omkeerbaar is! Ook ga je beter begrijpen wat maakt dat afvallen niet (altijd) makkelijk lukt.

Voor wie? Voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp voeding, voor jezelf en wellicht ook om handvatten te krijgen voor een aangenamere relatie met voeding binnen je gezin en/of een gezondere eetcultuur binnen je bedrijf.
Marieke houdt de zaken graag simpel. Nuchter, praktische adviezen zonder teveel ingewikkelde theorieën. Dat is vooral hoe ze te werk gaat. Deze masterclass geeft antwoord op al je vragen over wat je kan eten om jouw lichaam weer in een betere balans te krijgen én/of te houden.

Let op:

Onze masterclasses zijn tot onze vreugde steeds gewilder en daardoor vroegtijdig vol. In verband met het in acht nemen van de 1,5 meter regel kunnen zich  maximaal 25 deelnemers inschrijven. Zorg dat je er tijdig bij bent.

 Praktisch

  • Wij ontvangen je graag tussen 16.45 en 17.00 uur bij Mind&Health in Naarden (omdat de meeste navigatiesystemen de IJsselmeerweg 100D te Naarden niet kennen, wijzen wij graag op onze routebeschrijving). Rond 18.45 uur wordt er een smakelijke, gezonde maaltijd aangeboden. Het officiële gedeelte is rond 21.00 uur afgelopen.
  • De prijs voor deze masterclass is per deelnemer wederom € 87,50 (excl. btw).

Marieke-de-WittMarieke de Witt (1973) is mede-eigenaar van VoedingsAdviesGroep Utrecht. Marieke is een diëtist zonder opgeheven vinger.
Daarnaast is zij actief betrokken bij het succesvolle keerdiabetes2om programma van Voeding Leeft en is tevens regelmatig bij Mind&Health te vinden. Eind 2020 heeft zij het boek ‘wEET, gezond eten met kennis’ uitgebracht. Hierin komen haar jarenlange praktijkervaring en kennis samen. Marieke is in haar vrije tijd ook graag aan het schrijven en koken. Voor de nodige beweging gaat zij met een vriendin regelmatig hardlopen en wandelt zij graag, bij voorkeur in de bergen. Ze woont samen en heeft twee zoons.

Als je je wilt voorbereiden, zou je ook nu al het boek van Marieke kunnen lezen: