Close

‘Boost je persoonlijke ontwikkeling’ door Carina Benninga

Onze 32e Masterclass ‘Boost je persoonlijke ontwikkeling!’ door Carina Benninga (ex-Olympisch hockeyster en goeroe in het gedachtengoed van Byron Katie) vindt plaats op 27 november 2017.

Locatie:                           Mind&Health, IJsselmeerweg 100D Naarden

Datum en tijd:               27 november van 17:00 – 21:00 uur

Where you place your attention, is where you place your energy. In het gedachtengoed van Byron Katie laat Carina zien dat we met meer plezier veel meer kunnen bereiken dan dat we op dit moment realiseren. Om optimaal te functioneren hoef je niet anders te zijn dan je bent. Sterker nog, het is juist de kunst om steeds meer jezelf te worden. Tijdens deze interactieve masterclass onderzoeken we belemmerende overtuigingen, gedachten en ervaringen die je tegenhouden om in het hier en nu te zijn. Dit kan gaan over iets dat je al heel lang graag wilt bereiken, over onverdeelde aandacht geven zonder dat je gedachten afdwalen, over écht kunnen luisteren, of wellicht over iets van vroeger wat je maar niet uit je systeem krijgt. Veel overtuigingen uit het verleden maken ons kleiner dan nodig, zonder dat we onszelf hier bewust van zijn. Op een praktische wijze gaan we hiermee aan de slag. Aan het einde van de avond is het resultaat direct zichtbaar en voelbaar.

Carina Benninga (1962) groeide op in een joods intellectueel handelsgezin. Haar ouders hebben de oorlog als kind meegemaakt en deze donkere ervaring heeft grote impact gehad op het leven van haar ouders. Carina is wat je noemt tweede generatie en heeft veel meegekregen van de geschiedenis. De sterke pijn en emoties die zij bij zich droeg, heeft ze omgezet in een overlevingsdrang. Dit vertaalde zich in de jaren tachtig en negentig in een zeer gedreven topsportster. Carina speelde 158 interlands in het Nederlands Hockey Elftal en speelde mee in drie Olympsische Spelen. Hier behaalde zij goud, brons en werd gekozen als vlaggendraagster tijdens de opening ceremonie van Barcelona in 1992. Zij is 2-voudig Wereld-en Europees kampioen. Na 25 jaar topsport en coaching op het hoogste niveau heeft zij gekozen om het leven niet alleen op doelen stellen en winnen te richten maar ook ‘gewoon’ gelukkig zijn in het hier en nu. Carina is jarenlang actief geweest als (loopbaan)coach en directeur van Van Ede & Partners. Vandaag de dag is zij directeur van Bureau Benninga waar zij velen coacht en traint in hun leven, werk en loopbaan. Carina is gespecialiseerd in The Work van Byron Katie, in Transformational Presence Leadership, Systemisch Coachen, Positieve Psychologie; NLP therapeut; Mindfulness en verdiept zich momenteel in het werk van Dr. Joe Dispenza.