Close

Pompoenseizoen

Pompoenseizoen

Het is weer tijd voor pompoen…

Een veelzijdige groente waar je veel kanten mee op kunt in de keuken. En aangezien het goed is met kleur te varieren doet deze het goed tussen al het groen.

Pompoen levert je ijzer, vitamine B2, vitamine A en zelfs wat omega 3 op. Pompoensoep is misschien wel het meest bekende recept. Hieronder het recept voor een ovenschotel met kip en pompoen. Bon appetit!

Recept ovenschotel pompoen:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • De helft van een pompoen  (van de andere helft kun je soep maken)
  • 4 kippendijen zonder bot en zonder vel
  • Halve citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes rozemarijn
  • Peper en kruiden naar wens, eventueel een beetje zout

Nodig: ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Snijd ongeveer 3 plakjes van de citroen af en knijp de rest uit. Meng 1 eetlepel citroensap met 1 eetlepel honing, 2 eetlepels olie, uitgeperste knoflook  en wat peper en zout.

Was de pompoen, snijd ‘m  in tweeën en leg een helft weg. Haal de pitten eruit en snijd de pompoen vervolgens in, zover mogelijk, gelijke stukken van ongeveer 4 cm. De schil kun je laten zitten*, die wordt straks zacht in de oven. 

Bak de kippendijen gedurende 5 minuten aan in een beetje olie of vloeibare bak en braad, snijd ze vervolgens in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Voeg de stukken pompoen toe en schenk de dressing er overeen. Leg er vervolgens wat takjes rozemarijn op en de schijfjes citroen.

Zet de ovenschaal gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met sperziebonen.

* De schil van de Japanse hokkaido, winterpompoen, flespompoen en groene kabocha kun je eten. De schil van de spaghettipompoen, muskaatpompoen en pattinson kun je beter niet eten.

Eet lekker!

Dit recept is geschreven door Marieke de Witt, diëtist en leefstijlcoach

Meer weten of advies op maat nodig?

Als jij je vraag hieronder aan ons stelt, staan wij garant voor een nieuw inzicht in jouw vraagstuk. Wij geven dat vorm in een 30 minuten online gesprek. De investering is € 125,= ex. btw. Niet goed, geld terug. Zullen we?

Of, lees meer blogs over voeding